www.talviharmonikka.com 

  » Arkisto - Ohjelma 2008  
   


” Enkeli -sarja ”

Kaupunginteatteri klo 19.00

Jorma Uotinen, tanssi
Guardia Nueva
Johtaa Raimo Vertainen

 

Karismaattisen Jorma Uotisen koreografia ja soolotanssi, Guardia Nueva- orkesteri ja argentiinalaisen tangon mestarin Astor Piazzollan Enkeli-sarja. Komea avaus juhlafestivaalille.

Maailman kantaesitys Kokkolassa!
www.jormauotinen.com

Routa Company
"Jäämeri- The Arctic Ocean"
Koreografia Mikko Orpana

LIPUT 18 €


” Nuorten virtuoosien irrottelu”

Konservatorio klo 18.00

Pohjanmaan nuoret opiskelijat näyttävät kyntensä ja musiikin voima puhkuu palkeissa. Musisointia yhdessä muiden kanssa, erikseen, yksin, vaikka miten…
Konservatorion ja ammattikorkeakoulun opiskelijat esiintyvät mitä erilaisimmissa yhdistelmissä. Tämä perinteinen konsertti on joka vuosi uuden oloinen ja näköinen. Soittajat sen tekevät, luoden yhdessä jotain uutta.
www.kpkonsa.fi
www.cou.fi

VAPAA PÄÄSY


” Murroksia”
Konservatorio klo 19.00

Murroksia: musiikkia uudesta ja vanhasta maailmasta, pohjoisesta ja etelästä, latinalaisamerikkalaista ja suomalaista traditiota, baltialaista ja yhdysvaltalaista minimalismia – kontrasteja ja heijastuksia, monia näkökulmia aikamme musiikin maailmaan.

Signe Šteimane, Antti Kortelainen, viulu
Anna-Leena Kangas, alttoviulu
Lauri Pulakka, sello
Tero Tavaila, piano
Mika Väyrynen, harmonikka

Matti Vanhamäki, miksaus

www.accordions.com/mika

LIPUT 10 € / 5 €


” Ruhtinaan Lasisydän”

Konservatorio klo 14.00, 16.00 ja 18.00

Koko perheen koomillinen musiikkisatu kaikille Mozartin ja italialaisen musiikin ystäville. Musiikkisatu sopii kaikenikäisille ja perustuu H.C. Andersenin Satakieli- satuun.
Maineikkaan teatteriryhmä Kapsäkin vierailunäytäntö.

” Kauniissa Italian maassa, tarunhohtoisessa Venetsian kaupungissa, hienossa palatsissa asuu ruhtinas, joka sairastaa vakavaa sydämen lasittumistautia. Palvelijatar Colombine yrittää kaikin keinoin löytää piristyskeinon ruhtinaalle. Taikuri Figaro Napolista lupaa parantaa ruhtinaan mielessään tämän rikkaudet. Lopulta vaatimaton satakieli saa laulullaan ruhtinaan sydämen jälleen virkoamaan.”

LIPUT 9 €


” Snekka”

Konservatorio klo 19.00

Snekka on vuonna 2000 perustettu suomalainen powerfolk-yhtye. Snekan musiikkia on kuitenkin turha yrittää tarkasti lokeroida mihinkään yksittäiseen musiikkityyliin, sillä yhtye on ottanut vaikutteita useista eri tyylilajeista. Snekan omalaatuinen instrumentointi, persoonalliset ja ammattitaitoiset muusikot sekä pääasiassa omaa tuotantoa oleva ohjelmisto luovat vahvan, tunnistettavan Snekka-soundin. Bändi on tullut tunnetuksi korkeatasoisesti ja kunnianhimoisesti toteutetusta musiikistaan sekä raivoisasta lavaesiintymisestä.

Kesällä 2003 Snekka voitti Pelimanniyhtyeiden Suomen Mestaruuden. Sittemmin bändi on saavuttanut suosiota esiintymällä ympäri Suomen. Kaustinen Folk Music Festivalin Vuoden yhtyeeksi se valittiin v. 2004. Samana vuonna yhtye julkaisi debyytti-albuminsa MOT, joka on kerännyt paljon kiitosta osakseen niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Vuonna 2006 ilmestyi kokoelma-DVD Fiddling It All Back Home, jossa Snekka on mukana muiden uuden suomalaisen kansanmusiikin kärkinimien kanssa. Tällä hetkellä Snekka säveltää sekä sovittaa materiaalia uutta levyä varten, joka tullaan julkaisemaan vuoden 2008 aikana.

Tero Hyväluoma viulu
Markus Luomala harmonikka
Olli Seikkula kitarat
Tarmo Anttila kontrabasso, sähköbasso
Tuomas Rauhala rummut, lyömäsoittimet
www.snekka.net

Tsekkaa Snekka myös webissä!
Torstai-iltana 21.2. folkrock-yhtye Snekan konsertin voi katsella ja kuunnella myös web-sivuilla. Konsertin web-osoite tulee olemaan:
http://connect.regionline.fi/konsertti

LIPUT 7 € / 4 €


” Talvi-klubi”
Corner's klo 22.00

Kansanmusiikin opiskelijat jamittelevat- tunnelma kohoaa kattoon, sävelet raikaa…
Konservatorion ja ammattikorkeakoulun kansanmuusikoiden yhteinen ilta.

VAPAA PÄÄSY


” Bandoneonin mestari soolona”
Per Arne Glorvigen
Konservatorio klo 19.00

Norjalainen Per Arne Glorvigen on yksi tunnetuimpia bandoneonisteja tällä hetkellä maailmassa. Glorvigen valmistui Oslon Musiikkiakatemiasta 25 vuotiaana ja muutti Pariisiin. Pariisissa hän tutustui argentiinalaiseen Juan-José Mosaliniin, jonka innoittamana aloitti bandoneonin opiskelun. Pian Glorvigen päätti omistautua muusikkona bandoneonille. Mosalini opetti Glorvigenia tiiviisti kahden vuoden ajan, jonka jälkeen Glorvigen kävi opintomatkoilla Buenos Airesissa useita kertoja.


Tangon lisäksi Glorvigen on laajentanut bandoneonin ohjelmistoa soittamalla mm. barokkimusiikkia, klezmeriä, pop-musiikkia, sekä aikamme nykysäveltäjien musiikkia tilausteoksineen. Mm. Willem Jeths ja Bernd Franke ovat kirjoittaneet Glorvigenille bandoneonkonsertot.

Merkittäviä yhteistyökumppaneita ovat mm. viulisti Gidon Kremer ja Alban Berg-kvartetti, joiden kanssa Glorvigen on levyttänyt ahkerasti. Muita solistivierailuja mm. Leipziger Steichquartett, Deutsche Kammerphilharmonie of Bremen, BBC Symphony Orchestra, Orchestra Guiseppe Verdi Milano, Danish Radio Symphony Orchestra, Oslo Philharmonic, Russian National Orchestra, Orchestre de Paris.
www.perarne.net

LIPUT 10 € / 5 €


” Swingin kutsu”
Hot Club de Finlande
Anders Larsson & Gustav Lundgren's Django project
Konservatorio klo 21.00

Hot club de Finlande on Kokkolalaisyhtye, joka on jo vuosia liikkunut suomalaisilla ja ulkomaalaisillakin jazz-festivalleilla solistivieraittensa kanssa. Gypsy-swing ja ranskalainen hot jazz ovat muodostuneet tavaramerkiksi. Poikien remmissä ovat olleet mukana mm. kitaristit Ritary Gaguenetti, Robin Nolan, Gary Potter ja viulisti Vitali Imereli. Pysyvimmät jalansijat orkesteriin ovat jättäneet ruotsalainen kitaristisankari Andreas Öberg ja viulisti Mikko-Ville Luolajan-Mikkola, jotka ovat mukana levytyskokoonpanossa.

Talviharmonikkaan Tarvainen ja Luomaranta ovat tuoneet hieman poikkeuksellisen kokoonpanon, jossa tietenkin on kitaroitten lisäksi mukana harmonikka.   30-luvulla ranskalaisen musetten ja jazzmusiikin yhdistämisesta kunnian sanotaan kuuluvan harmonikansoittaja Gus Viseurille, joka aikanaan säesti  Edith Piafia. Viseur soitti musetten lisäksi valssia, tangoa ja paso doblea ja sittemmin kitaristi Django Reinhardtin kanssa jazzia Hot club de France -yhtyeessä.  

Tämän symbioosin vanavedessä liikkuu tämänkertainen kokoonpano, jossa Viseurin paikan ottaa haltuun ruotsalainen takametsien haitarikostaja Anders Larsson ja Reinhardtin tuolilla istuu urbaani taituri Gustav Lundgren Tukholmasta. Luvassa on hauskaa ja mukaansatempaavaa akustista poljentoa, swingiä ja hottia!  

Anders Larsson, harmonikka
Gustav Lundgren, kitara
Ari-Jukka Luomaranta, kitara
Ari Tarvainen, kontrabasso
www.hotclubdefinlande.com

LIPUT 10 € / 5 €

” Talvi-klubi”

The Polka Chicks
Corner's Pub klo 23.00

Tämä viehätysvoimainen trio soittaa kansanmusiikkia tyylikkään varmalla svengillä ja raikkaalla otteella. The Polka Chicksien ohjelmisto koostuu enimmäkseen omista sävellyksistä, mutta mukana on myös kansanmusiikkia Suomesta ja muista Pohjoismaista. Yhtye pystyy soitollaan luomaan erilaisia äänimaailmoja, joissa soivat niin herkät ja romanttiset valssit, jylhät polskat kuin railakkaat polkatkin. Yhtyeen muuntuvainen musiikki sopii niin kaikenlaisiin yksityisiin juhliin kuin virallisempiinkin tilaisuuksiin ja The Polka Chicks esiintyykin konserttien lisäksi myös erilaisissa juhlatilaisuuksissa.

The Polka Chicks on konsertoinut Suomen lisäksi myös USA:ssa sekä Tanskassa. Maaliskuussa 2007 yhtye ihastutti yleisöä ympäri Suomen Kansanmusiikin ja –tanssin edistämiskeskuksen koordinoiman kiertueen puitteissa yhtenä ensimmäisistä kiertueelle valituista yhtyeistä.

The Polka Chicks on myös osa The International Polka Band –yhtyettä, jossa soittaa heidän lisäkseen tanskalainen Tophøj-Hockings-Graubæk –trio. Kansainväliseen toimintaansa yhtye on saanut apurahaa suomalais-tanskalaiselta kulttuurirahastolta. Keväällä 2005 yhtye tuli toiselle sijalle Pelimanniyhtyeiden SM-kilpailussa.

Yhtyeen ensilevy julkaistaneen vuoden 2008 aikana. Levy tulee olemaan osa Sibelius-Akatemian kansanmusiikinosaston levysarjaa. The Polka Chicks -yhtyeen levyn tekoa tukee myös ESEK. Ennen ensilevyn ilmestymistä The Polka Chicks -yhtyettä voi kuulla yhtyeen Myspace-sivustolla www.myspace.com/thepolkachicks, sekä osoitteessa www.etno.net, Teija Nikun Sävyjä -kokonaisuuden osana.

Teija Niku, haitarit ja laulu
Suvi Oskala, viulut ja laulu
Kukka Lehto, viulu, mandoliini ja laulu

LIPUT 3 €


” Kallentori laulaa ja soi”
Kallentori klo 10.00

Torikööri kokoontuu, laulaa ja soittaa kaikkien iloksi. Yleisö on tervetullut mukaan laulamaan.
Kokkolanseudun harmonikkakerho mukana tunnelmassa.

VAPAA PÄÄSY

” Guinness – Ennätysten Lumihaitari”

Kävelykatu klo 11.00

Kaupan ja kulttuurin päivä.
Ihka aitoa lumiveistoa kävelykadulla, musiikkia ja esityksiä.
Tule katsomaan ja veistämään maailman pisintä lumihaitaria ennätysten kirjaan.

VAPAA PÄÄSY

Leffahetki: ” Jadesoturi”

Bio Rex klo 13.00

Jadesoturi on Kalevalan inspiroima fantasiaelokuva.
Kimmo Pohjosen ja Samuli Kosmisen musiikki sai vuoden 2007 Jussi-palkinnon.

” Tuo minulle Sampo, niin saat rakkaasi takaisin.”
Jadesoturi on eeppinen rakkaustarina, joka yhdistää suomalaista ja kiinalaista mytologiaa. Se tapahtuu nykypäivän Suomessa ja muinaisessa Kiinassa.

www.jadesoturi.net

LIPUT 7 €

” Suuri Viihdekonsertti”
Snellman-sali klo 15.00 ja 19.00

Amoroso-viihdeorkesteri, johtaa Teemu Honkanen
Guardia Nueva- orkesteri, johtaa Raimo Vertainen
Solisteina: Tapani Kansa, Pauliina Kumpulainen, Tuomas Airola
Juontajana: Heikki Kahila
Talviharmonikan 10- vuotisjuhlakonsertti

Muista varata lippusi ajoissa!

Yleisön suursuosikki Tapani Kansa viettää 40- vuotistaiteilijajuhlaa ja esittää rakastetuimpia hittejään kahden orkesterin voimin, Idols-finalisti Pauliina Kumpulainen sekä Tuomas Airola Guardia Nuevan solistina.
Talvisen luistavista juonnoista vastaa Heikki Kahila.
www.tapanikansa.net
www.guardianueva.net

LIPUT 20 €

” Jazzin hehku”
Socis Karaoke Bar klo 23.00

Riikka Hertteli &
Ideal Standard

Riikka Hertteli, laulu
Antti Purola, harmonikka
Juha Yli-Kotila, kitara
Juha Pakkala, kontrabasso

Jazz-klubi Seurahuoneen uudessa, tunnelmallisessa yläkerran ravintolassa.
Rytmimusiikkia triolla, jazzstandardeja laulaen – siinä hyvän lauantai-illan ainekset.

LIPUT 5 €


” HaitariHiihto”

Rastimaja

Lähes perinteinen kansallis-maakunnallinen hiihtoretki.
Rastimajalla tarjolla mehua ja pipareita.
Musiikkituokioita talvisen hiihdon lisukkeeksi ja mielen virkistykseksi klo 12.00 ja 13.00

 


VAPAA PÄÄSY

Leffahetki: ” Pariisin varpunen -Edith Piaf”
Bio Rex klo 16.00

Pariisin karuilta ja kurjilta kaduilta New Yorkin upeimpien konserttisalien parrasvalojen loisteeseen. Edith Piaf varttui köyhyydessä huorien ja parittajien keskellä, mutta hänen taianomainen äänensä teki hänestä tähden Atlantin molemmin puolin. Hänen intohimoiset suhteensa ja ystävyyssuhteensa tekivät hänestä maankuulun, samoin kuin hänen unohtumattomat live-esiintymisensä ja kauniit laulujen tulkintansa tekivät hänestä tunnetun kaikkialla maailmassa: La Vie en Rose, Milord, Hymn to Love ja monet muut.

Elokuva kertoo Edith Piafin, jota kutsuttiin Varpuseksi, elämäkerran. Piafin elämä ja kohtalo oli sekä uhmakas, traaginen, värikäs että upea.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Olivier Dahan
www.pariisinvarpunen.fi

LIPUT 7 €

Leffahetki: ” Amélie”
Bio Rex klo 18.00

Viime vuosien näyttävin ranskalainen elokuva. Pariisi ja tarjoilijatyttö Amélie – runollisen realistista elokuvakerrontaa. Elokuva tulvii nostalgiaa ja viehättävää muistojen Pariisia. Musiikki Yann Tiersen.

 


LIPUT 7 €