Lehdistötiedote – Tänä iltana Jonna Pirttijoki

JONNAN OMA ILTA

Jonna Pirttijoki on tullut muusikkona tutuksi ensisijaisesti viihde- ja tango-orkesteri Guardia Nuevan harmonikan- ja bandeoninsoittajana sekä solistina. Nyt Jonnalla on ensimmäistä kertaa koko konservatorion sali yksin käytössään.

– Tämä on minulle samalla 10-vuotisjuhlavuosi suhteessani Kokkolaan. Keväällä 2003 pyrin Keski-Pohjanmaan konservatorioon, aloitin opinnot syksyllä ja liityin saman tien Guardia Nuevaan. Kokkolan vuosina Sari Viinikainen trimmasi minut Sibis-kuntoon ja keväällä 2012 valmistuin Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi, Jonna Pirttijoki kertaa.

Kesällä 2012 Jonna muutti Seinäjoelle.

– Minulla on aina ollut tavoitteena päästä opintojen jälkeen takaisin Etelä-Pohjanmaalle takaisin, olen Kauhajoelta kotoisin. Muutin Seinäjoelle heti valmistuttuani ja nyt muun muassa tuuraan kahta äitiyslomansijaisuutta, kaikki illat ovat täynnä opetusta. Olen pitkään ihmetellyt, miksi Etelä-Pohjanmaalla on haitarimusiikki niin vaatimattomissa kantimissa. Nyt minä voin ottaa siitä selvää ja tehdä asialle jotakin!

Konserttisarjan ensimmäinen osa

Oman iltansa syntymisen Jonna Pirttijoki laittaa Raimo Vertaisen syyksi ja ansioksi.

– Raimo on aina sanonut haaveilevansa Talviharmonikan ohjelmistoon sellaista konserttisarjaa, jonka jokainen esiintyjä on Keski-Pohjanmaan konservatorion harmonikkaopista , Ammattikorkeakoulusta tai Kaustisen Musiikkilukiosta pitkälle ponnistanut musiikin ammattilainen. Minä kuulemma aloitan tämän konserttisarjan.

Konserttinsa sisältöä Jonna kuvailee monipuoliseksi, ja vaikka ilta onkin Jonnan, ei hän ole koko aikaa lavalla ihan yksin. Osassa kappaleita Jonnan duoparina soittaa sellisti Martta Valkeus.

– Illan aikana kuullaan tämänhetkisen tekemiseni koko kirjo. Toinen puoli on taidemusiikkia, toinen kevyempää soitto- ja lauluhässäkkää. Toki olen erityisesti opintoihini liittyen järjestänyt muutaman oman konsertin ennenkin, mutta tämä on siinä mielessä ensimmäinen, että esitän tekemiseni kaikki puolet ja toivon konsertin myötä siirtyväni pitkästä opiskelijastatuksesta taiteilijaksi.

Statuksen muuttumisessa on omat haasteensa.

– Opettamisen ja oman harjoittelun yhteensovittaminen on minulle melkoinen koetinkivi. Opiskeluaikoina koko elämä oli harjoitteluaikaa ja nyt oma harjoittelu täytyy sovittaa työnteon rinnalle.

Pirttijoki sanoo olevansa otettu siitä, kuinka lujasti Raimo Vertainen luottaa hänen vetovoimaansa ja muusikonkykyihinsä – kokonaisen oman konsertti-illan ja konservatorion salin verran!

– En ole itse alueella kasvanut ja viime vuodet olen opiskellut Helsingissä, joten en taida itse edes tajuta, kuinka iso juttu Guardia Nueva Kokkolassa on ja kuinka pitkälle oma tunnettuuteni orkesterin riveistä kantaa.

Tänä iltana – Jonna Pirttijoki, keskiviikkona 20.2.2013 Keski-Pohjanmaan konservatorio klo 19.

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput