Esipuhe

Antti Isotalus, kaupunginjohtaja:

Kaupungin tervehdys

Helikopteri lentää, siinä taikuri saapuu
Näyttää ilmaiseksi filmejä
Hyvää syntymäpäivää mulle toivottaa hän
Ja lahjoittaa viisi sataa jätskiä

Minä soitan harmonikkaa,
ihmiset on kummissaan
Voisin viettää juhlapäivää
jälleen huomenna

Krokotiili Genan syntymäpäivälauluun kiteytyy jotain olennaista harmonikkamusiikin voimasta. Harmonikkataiteilijat, kuten tuo Eduard Uspenskin luoma haitaristi-lisko Gena, ovat jotenkin anarkistisia. Edes musiikin virtuositeetti ei pyyhi hymyä soittajan huulilta eikä karista silmäkulmasta sitä aitoa pelimannin pilkettä. Eläintarhan krokotiilikin saa elämälleen aimo annoksen lisämerkitystä, kun hän viihdyttää yleisöään reippaalla harmonikkamusiikilla.

Kokkolan Talviharmonikka-festivaali saapuu siis taikurin lailla luoksemme ja tarjoilee nautittavaksemme elämyksiä, joissa risteytyvät niin taidemusiikki ja rock kuin vanha tanssimusiikki ja uusi lastenmusiikkikin. Eikä unohdeta tässä Talviharmonikan perinteisiäkään ainesosia, hiihtoa ja karaokea! Kulttuurihan on parhaimmillaan silloin, kun siihen voi osallistua itsekin aktiivisena toimijana.

Ja kaiken tämän kehyksenä on talvinen Kokkola ja sydämenä haitari, joka pumppaa lämpöä ja energiaa koko kaupunkiin tiiviin festivaaliviikon ajan.

Tarttukaamme siis tarjoukseen ja viettäkäämme juhlapäiviä mainion musiikin merkeissä!

Raimo Vertainen, taiteellinen johtaja:

Viidestoista kerta festivaalia

Maailma muuttuu ja on jatkuvassa myllerryksessä. Kuntia tulee ja menee. Yritysmaailmassa kuohuu, yhteiseurooppalaisessa ajattelussa on paljon pohdittavaa. Vauhti kiihtyy entisestään. Onko rauhoittumisen paikka? Jaksatko odottaa jotain, vai pitääkö tulla kaikki ja heti?

Festivaalin rakentaminen on pitkäjänteistä puuhaa, joka vie vuosikausia. Tarvitaan sitkeyttä ja näkemystä tästä päivästä, sekä tulevaisuudesta ja niiden suhteesta olemassa olevaan. Kun festivaalia rakennetaan, muodostuu vähitellen perinnettä  –  siis elementtejä, jotka ovat usein mukana. Näin syntyy traditio. Mielestäni festivaali tai tapahtuma voi tarjota ihmisille jotain pysyvämpää, jota odottaa ja pohtii.  Perinteikäs tapahtuma tuo ja luo aina omanlaista vakautta ja jatkuvuutta alueen ihmisille. Samalla se luo turvallisuutta.

Viisitoista vuotiaan ohjelmasta on syytä olla erityisen ylpeä. Saamme harvinaisen ja odotetun mestarismiehen Ranskasta. Richard Galliano vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa orkesterin solistina. Kamariorkesteri ja Galliano – kyllä kelpaa! Duo Mimmit edustaa tämän päivän näkemystä musiikillisesta tarjonnasta lapsille, nämä konsertit viedään luonnollisesti koko Kokkolan alueelle. Näin tehdään myös senioreille tarjottavan ohjelman osalta. Koko kaupungin huomioiminen on tärkeää. Jalalla voi pistää koreasti, hiihdellä, lasketella, kuunnella, vaikuttua, pohdiskella yksin tai yhdessä konsertin antia ja sisältöä.

Nauttikaa tarjonnastamme, sitähän riittää.

Kiitokset etukäteen kaikille tukijoille, yhdistyksemme työmuurahaisille, yleisölle vauvasta vaariin – niille jotka yhdessä tekevät kaupungistamme yhä paremman paikan asua ja elää.

Olet sydämellisesti  tervetullut talviseen festivaalikaupunkiin –  Kokkolaan

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput