Su 17.2. Sota luo laulunsa

Su 17.2. Snellman-sali klo 19.00
Kuvia konsertista

Taina Piira, sopraano
Raimo Laukka, baritoni
Seppo Hovi, piano, harmonikka, juonto ja tarinat

Talvisodan tuskaisina kuukausina ei viihteellä ollut juurikaan sijaa. Keskeisinä soivat virret ja isänmaallinen musiikki. Mutta jatkosodan pitkinä vuosina taiteilijat oopperalaulajista kupletööreihin lähtivät viihdytystehtäviin taistelevien joukkojen keskuuteen ja viihde siirtyi ainoan kerran historiassamme valtiovallan suojelukseen ja hallintaan. Sillä oli yhteiskunnallinen tehtävä.

Koettu suru, epävarmuus ja odotus nitoivat Suomen kansan sotien aikana yhtenäisemmäksi kuin koskaan sitä ennen tai sen jälkeen. Myös korkeakulttuuri ja viihde kulkivat silloin käsi kädessä. Laulut soivat Merikannosta Malmsteniin, saksalaisista suuriskelmistä suomalaisiin tuoreisiin elokuvasävelmiin. Miehet rallattelivat Eldankaa ja kaipasivat Kodin kynttilöitä.

Tervetuloa eläytymään viime sotiemme säveliin ja kuulemaan tarinaa siitä viihdyttäjäpolvesta, joka kasvoi lopullisesti ammattiin laulamalla ja soittamalla korsujen sotilaille, sotasairaaloiden potilaille ja asemiesiltojen iloa ja lohtua kaipaaville yleisömassoille.

Liput 20 €

Snellman-salin salin takaosan katsomo on nouseva.

Lipunmyynti:
Lions Club Kokkola/Kokko
050-3398925, 0500-660349
sekä Käsityöliike Katariina

                             

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput