La 23.2. Kallentori laulaa, tanssii ja soi

La 23.2. Kallentori klo 10.00–12.00
Valokuvia

Seurassanne Torikööri, Kokkolanseudun harmonikkakerho ja Pedersören harmonikkakerho. Laulua ja soittoa kaikkien iloksi. Yleisö on tervetullut mukaan laulamaan ja tanssiakin sopii. Mukana soittamassa ja laulamassa humoristisen lupsakka juontaja Matti Lepänhaara.

Jo reilusti tiistakymmentä vuotta on Toriköörin laulu ja soitto kajahtanut aina kesälauantaisin torin reunalla, Suntin rannalla. Talvisin kööri kokoontuu joka toinen lauantai Voudintalolla. Reino Porko hankki Toriköörille yli 200 tuttua laulua sisältävät laulukirjat – kolme painosta on jo puhki laulettu ja neljänteen saatiin lisukkeeksi aimo annos joululauluja. Torikööri ilahduttaa kokkolalaisia vuoden ympäri!

Huhtikuussa 1974 perustetun Kokkolanseudun harmonikkakerhon puheenjohtajana on toiminut Helge Järvenpää jo parikymmentä vuotta. Kerholla on jäseniä 50, joista aktiivisoittajia 25, keikalla yleensä 15 soittajaa. Soitto on vienyt kerholaisia myös maailmalle, haitari on soinut niin Kanadassa, USAssa kuin Espanjassakin. Oman, runsaan solistikaartin lisäksi solistina on vieraillut myös Matti Korkiala.

Pedersören kansalaisopiston harmonikkaryhmä on joukko iloisia soittajia, jotka tarjoavat soitollaan perinteisen suomenruotsalaisen tanssi- ja harmonikkamusiikin helmiä. Ryhmän laulusolistin eläytyminen ja huumori tuo mausteen esiintymiselle. Johtajana Mia Willnäs.

Vapaa pääsy

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput