Ti 12.2 Vionojan Tiemaisemassa – Piiasta Jumalattareksi

Taide Vionoja, klo 19.00
Haapalantie 11,Ylä-Ullava

Lydia Metsämaa oli Suomen tunnetuin taidemalli itsenäisyytemme ensivuosikymmeninä, jonka ainutlaatuinen elämäntarina esitellään Ullavan Taide Vionojan yläkerran näyttelyssä.
Lydian elämäntaival vei hänet korven köyhyydestä Suomen kuva- ja veistotaiteen ytimeen. 24 vuotta Ateneumin mallina tutustutti hänet mm. Eliel Saariseen, Eero Järnefeltiin, Aarre Merikantoon ja lukemattomiin muihin maamme kulttuurielämän vaikuttajiin.
Helsingissä on nähtävillä lukuisia patsaita, tauluja ja kattofreskoja joissa Lydia on ollut mallina. Samoin hän on mukana Suomen vanhoissa setelirahoissa vuodelta 1922-1946.
Veikko Vionoja kohtasi Lydian taiteilijakoti Lallukassa, jossa Lydia asui vuodesta 1933. Maamme tunnetuimmat kuvataiteilijat lahjoittivat kymmeniä maalauksiaan Lydialle, niin myös Veikko Vionoja maalauksensa ”Tiemaisema” – joka on nyt ensi kertaa yleisön nähtävillä. Vionojan lisäksi näyttelyssä on nähtävillä eri tauluja Lydia Metsämaan kokoelmasta.
Lydia Metsämaan elämänkaari kulki piiasta jumalattareksi.

Näyttelyesittelyn jälkeen konsertti Taide Vionojan alakerrassa.

Sonja Vertainen harmonikka
Antto Tunkkari  sello

Liput 15 €

Osta lippu

 

 

 

 

 

 

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput