XX Kokkolan Talviharmonikka – mahtavan viikon kruunaa upea päätös

Jo 20. kerran on Kokkolassa nautittu täysin palkein Kokkolan Talviharmonikan monipuolisesta annista. Viisi tapahtumarikasta päivää on jo takana ja pari vielä edessä.

Peräkärrysauna I & II, Johanna Juholan mielikuvitusystävineen, Rautawaara-klubi, Kallentori ja Guardia Nuevan suuret viihdekonsertit. Kokkolaan on myös juuri saapunut yli 30 kansainvälistä vierasta ympäri maailmaan CIA:n huippukokoukseen.

Tänä iltana Kävelykadulla, Rosson kulmalla lämpenee peräkärrysauna ensimmäistä kertaa. Intiimissä konsertissa on paikat kuudelle saunojalle – saunassa ja paljussa. Toinen erä on lauantaina iltapäivällä. Ahkerina saunojina tunnetut Raimo Vertainen ja Seppo Lankinen vastaavat musiikista.

Mielikuvitusystäviä ja kaukaisia vieraita

Loppuviikosta Kokkolaan on saapunut vieraita ympäri maailmaan. CIA (Confédération Internationale des Accordéonistes) – eli Kansainvälinen Harmonikkaliitto pitää vuotuisen talvikokouksensa tänä vuonna Kokkolassa. CIA:han kuuluu 43 jäsenjärjestöä eri puolilta maailmaa – kaukaisimmat vieraat saapuvat Kokkolaan Braziliasta ja Uusi-Seelannista saakka.

Kokoustamisen lomassa CIA-delegaatio ehtii onneksi nauttia myös konserteista. Perjantai-iltana konservatoriolla koetaan jälleen jotakin pysäyttävää herättävää, kun Johanna Juhola & Imaginary Friends saapuvat estradille. Visualisoidussa konsertissa Juholan harmonikansoittoon yhtyvät kankaille heijastetut, videoidut mielikuvitusystävät.  Musiikkityylinä Johanna kehittelemä fantasiatango, jossa tangon elementit yhdistyvät tarinankerrontaan.

Ja ilta jatkuu…

Mitäpä olisi Talviharmonikan perjantai-ilta ilman Rautawaara-klubia, joka on tuttuudestaan huolimatta aina tuore ja uusi. Tänä vuonna klubilla nähdään ensimmäisen kerran myös taikuutta. Luvassa on varmasti unohtumaton ilta, kun muusikko-runoilija-stanup-kulttuuripedagogi Keke Lammassaari, taikuri Juha-Matti Ristiharju ja ennakkoluuloton harmonikkataiteilija Kaisa Ristiluoma sukeltavan Kahden Kuninkaan Valtakuntaan. Ja HUOM! Rautawaara-klubilla keikalla myös torstai-iltana Schauman-salissa konsertoinut, ruotsalainen Lars Karlsson Band!

Viikonloppu tuttuja latuja

Talviharmonikan toiseksi viimeistä päivää tahdittavat tutut elementit sopivilla mausteilla.

Kallentori lienee jälleen ääriään myöten täynnä, kun Torikööri, Kokkolanseudun Harmonikkakerho ja Talkoopelimannit nostavat tunnelman kattoon. Vierailevana kerhona Kramfors Dragspelsklubb Ruotsista. Innokkaimmat suuntaavat Kallentorilta keskustaan Talvikaraokeen ja Peräkärrysaunaa ihmettelemään.

Guardia Nuevan Suuri Viihdekonsertti nautitaan jälleen kahteen kertaan – jotta kaikki halukkaat mahtuvat kuulolle – kello 15 ja 19. Tällä kertaa solisteina Teemu Roivainen sekä ensimmäistä kertaa ihastuttava Johanna Försti. Snellman-salin täydeltä tulisia tangoja ja ikivihreitä iskelmiä. Lauantai-illan päätteeksi Calle Nightclubilla nautiskellaan vielä Vimma Allstarsin konstailemattomasta irkkumeiningistä.

Sunnuntaina viikon päättää – Monotanssi Haitarihiihdolla. Ja niin on kahdeksan huimaa päivää pulkassa!

www.talviharmonikka.com

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput