Juhlan aika

Kylmä, paljon lunta ja pimeyttä.
Musiikkia ja festivaalia.

Tässä alkuidea 22 vuotta sitten kävellessäni pitkin Kokkolan katuja. Pari vuotta meni tutustuessa uuteen kotikaupunkiin ja sen luonteeseen. Aikaa myöten syntyi todeksi ajatus talvisesta kaupunkifestivaalista keskipohjalaiseen miljööseen. Aluksi konsertteja oli viisi kappaletta, nyt tapahtumia on yli 30. Kun katsoo ohjelmaa vuodelta 1999, niin perusidea on sieltä löydettävissä samassa muodossa kuin laajennettuna tänään. Talvinen kaupunkifestivaali – siinä se on.
20 vuoden aikana festivaalillamme ovat esiintyneet keskeiset alan taiteilijat niin ulkomailta kuin kotimaastakin. Samoin tärkeää on ollut oman kaupunkimme ja maakuntamme osaajien esille tuominen nuorista senioreihin. Finland Festivals-jäsenyys ja eurooppalainen EFFE-laatufestivaalileima ovat tuoneet festivaalille oman nosteensa ja tunnustuksen.
Maailma muuttuu, mutta musiikkia ja kulttuuria tarvitaan. Tämä on selvä asia. Kaikki tutkimukset, joita asian tiimoilta on tehty, vahvistavat tätä käsitystä. Kulttuuri luo osaltaan vetovoimaa kaupunkiimme ja vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin positiivisesti. Moni myös miettii kulttuuritarjonta- ja harrastusmahdollisuuksia etsiessään perheelleen sopivaa kotipaikkakuntaa.
Suuri kiitos yhdistysläisille ja vapaaehtoisille festivaalin työmuurahaisille. Ilman yhteistä innostusta ja hengen paloa ei festivaalia synny. Takana on lukemattomia kokouksia, kahvia, tapaamisia, pohdintoja, epätoivoa, iloa, palkitsevia konsertteja. Kaikkea inhimilliseen elämään kuuluvaa. Yleisölle kiitos mielenkiinnosta ja tuesta festivaaliamme kohtaan, samoin jokaiselle tukijallemme kiitos. Kaksikymmentä vuotta vuosittaista festivaalia on erittäin pitkä aika. Jokaista festivaaliahan valmistellaan kaksi vuotta.
Kansainvälinen Harmonikkaliitto kokoontuu Kokkolaan festivaaliaikaan. Winter Congress- päiville on tulossa edustajia lukuisista eri maista ja koko harmonikkamaailman kansainvälinen polttopiste on helmikuussa suunnattuna Kokkolaan. On suuri kunnia saada tämä kokous kaupunkiimme.

Olkaa tervetulleita!

Raimo Vertainen
Taiteellinen johtaja

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput