Juhlan aika

Kylmä, paljon lunta ja pimeyttä.
Musiikkia ja festivaalia.

Tässä alkuidea 22 vuotta sitten kävellessäni pitkin Kokkolan katuja. Pari vuotta meni tutustuessa uuteen kotikaupunkiin ja sen luonteeseen. Aikaa myöten syntyi todeksi ajatus talvisesta kaupunkifestivaalista keskipohjalaiseen miljööseen. Aluksi konsertteja oli viisi kappaletta, nyt tapahtumia on yli 30. Kun katsoo ohjelmaa vuodelta 1999, niin perusidea on sieltä löydettävissä samassa muodossa kuin laajennettuna tänään. Talvinen kaupunkifestivaali – siinä se on.
20 vuoden aikana festivaalillamme ovat esiintyneet keskeiset alan taiteilijat niin ulkomailta kuin kotimaastakin. Samoin tärkeää on ollut oman kaupunkimme ja maakuntamme osaajien esille tuominen nuorista senioreihin. Finland Festivals-jäsenyys ja eurooppalainen EFFE-laatufestivaalileima ovat tuoneet festivaalille oman nosteensa ja tunnustuksen.
Maailma muuttuu, mutta musiikkia ja kulttuuria tarvitaan. Tämä on selvä asia. Kaikki tutkimukset, joita asian tiimoilta on tehty, vahvistavat tätä käsitystä. Kulttuuri luo osaltaan vetovoimaa kaupunkiimme ja vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin positiivisesti. Moni myös miettii kulttuuritarjonta- ja harrastusmahdollisuuksia etsiessään perheelleen sopivaa kotipaikkakuntaa.
Suuri kiitos yhdistysläisille ja vapaaehtoisille festivaalin työmuurahaisille. Ilman yhteistä innostusta ja hengen paloa ei festivaalia synny. Takana on lukemattomia kokouksia, kahvia, tapaamisia, pohdintoja, epätoivoa, iloa, palkitsevia konsertteja. Kaikkea inhimilliseen elämään kuuluvaa. Yleisölle kiitos mielenkiinnosta ja tuesta festivaaliamme kohtaan, samoin jokaiselle tukijallemme kiitos. Kaksikymmentä vuotta vuosittaista festivaalia on erittäin pitkä aika. Jokaista festivaaliahan valmistellaan kaksi vuotta.
Kansainvälinen Harmonikkaliitto kokoontuu Kokkolaan festivaaliaikaan. Winter Congress- päiville on tulossa edustajia lukuisista eri maista ja koko harmonikkamaailman kansainvälinen polttopiste on helmikuussa suunnattuna Kokkolaan. On suuri kunnia saada tämä kokous kaupunkiimme.

Olkaa tervetulleita!

Raimo Vertainen
Taiteellinen johtaja

 • Pääyhteistyökumppanit

  ,
  ,
  ,
  ,
  ,
  ,
  Opetus ja kulttuuriministeriö,
 • Yhteistyökumppanit

  AlfaTV, City-Kokkola, Confédération Internationale des Accordéonistes, Jazzoo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Kokkolan Matkailu, Lipputoimisto, Luckan, Mediakeskus LIME, Musiikin Edistämissäätiö, Pietarsaaren kaupunki, Suomen Harmonikkaliitto, Truba ry
 • Tukijat

  Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Donave Oy, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Ab HUR Oy, Kampaamo Maarit Kauppinen, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, Lönnberg Print&Promo, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, RaniPlast, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Svensk-Österbottniska Samfundet.
 • Liput