Onnea 20-vuotiaalle!

Hyvä festivaaliyleisö ja harmonikkamusiikin ystävät

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun kokkolalainen muusikko ja harmonikkapedagogi Raimo Vertainen järjesti ensimmäisen kerran Kokkolan Talviharmonikka -festivaalin. Kokkolalaiseen tapaan maltillisesti, mutta kunnianhimoisesti ja laatua korostaen järjestetty festivaali on vähitellen kasvanut kansallisesti merkittäväksi ja kansainvälisestikin huomatuksi kulttuuritapahtumaksi.

Kokkolan Talviharmonikka -festivaali on koko 20-vuotisen historiansa ajan tuonut musiikkia ulos konserttisaleista ja madaltanut yleisön kynnystä tulla nauttimaan tapahtumista. Musiikki on festivaaleilla jalkautunut kaupunkilaisten ja festivaalivieraiden ulottuville niin kauppakeskuksissa kuin ravintoloissakin puhumattakaan vanhusten palvelutaloista ja paikallisista peruskouluista. Musiikki kuuluu kaikille ja yksi rakkaimmista kansallissoittimistamme, harmonikka on festivaalien kautta valloittanut Kokkolassakin uusia yleisöjä.

Kokkolan Talviharmonikka ja maestro Raimo ovat tehneet pysyvää jälkeä kokkolalaiseen musiikkielämään. Festivaalin rinnalle rakentunut Guardia Nueva -orkesteri on saanut vankan ihailijakunnan eri puolilla Suomea ja orkesteri on toiminut myös maakuntamme musiikillisena vientituotteena monilla kansainvälisillä festivaaleilla. Taviharmonikka-festivaali ja Guardia Nueva tuovat helmikuiseen Kokkolaan musiikin ystäviä ja muita festivaalimatkailijoita, jotka osaltaan värittävät kaupunkikuvaa ja tuovat elinvoimaa kaupunkiin.

Kokkolan kaupunki on tukenut Kokkolan Talviharmonikka -festivaalia alusta alkaen. Kiitämme Raimo Vertaista ja festivaalin taustajoukkoja pitkäjänteisestä kokkolalaisen kulttuurielämän kehittämisestä ja toivotamme festivaalille menestystä myös tuleville vuosille.

 

Stina Mattila
kaupunginjohtaja

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput