Onnea 20-vuotiaalle!

Hyvä festivaaliyleisö ja harmonikkamusiikin ystävät

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun kokkolalainen muusikko ja harmonikkapedagogi Raimo Vertainen järjesti ensimmäisen kerran Kokkolan Talviharmonikka -festivaalin. Kokkolalaiseen tapaan maltillisesti, mutta kunnianhimoisesti ja laatua korostaen järjestetty festivaali on vähitellen kasvanut kansallisesti merkittäväksi ja kansainvälisestikin huomatuksi kulttuuritapahtumaksi.

Kokkolan Talviharmonikka -festivaali on koko 20-vuotisen historiansa ajan tuonut musiikkia ulos konserttisaleista ja madaltanut yleisön kynnystä tulla nauttimaan tapahtumista. Musiikki on festivaaleilla jalkautunut kaupunkilaisten ja festivaalivieraiden ulottuville niin kauppakeskuksissa kuin ravintoloissakin puhumattakaan vanhusten palvelutaloista ja paikallisista peruskouluista. Musiikki kuuluu kaikille ja yksi rakkaimmista kansallissoittimistamme, harmonikka on festivaalien kautta valloittanut Kokkolassakin uusia yleisöjä.

Kokkolan Talviharmonikka ja maestro Raimo ovat tehneet pysyvää jälkeä kokkolalaiseen musiikkielämään. Festivaalin rinnalle rakentunut Guardia Nueva -orkesteri on saanut vankan ihailijakunnan eri puolilla Suomea ja orkesteri on toiminut myös maakuntamme musiikillisena vientituotteena monilla kansainvälisillä festivaaleilla. Taviharmonikka-festivaali ja Guardia Nueva tuovat helmikuiseen Kokkolaan musiikin ystäviä ja muita festivaalimatkailijoita, jotka osaltaan värittävät kaupunkikuvaa ja tuovat elinvoimaa kaupunkiin.

Kokkolan kaupunki on tukenut Kokkolan Talviharmonikka -festivaalia alusta alkaen. Kiitämme Raimo Vertaista ja festivaalin taustajoukkoja pitkäjänteisestä kokkolalaisen kulttuurielämän kehittämisestä ja toivotamme festivaalille menestystä myös tuleville vuosille.

 

Stina Mattila
kaupunginjohtaja

 • Pääyhteistyökumppanit

  ,
  ,
  ,
  ,
  ,
  ,
  Opetus ja kulttuuriministeriö,
 • Yhteistyökumppanit

  AlfaTV, City-Kokkola, Confédération Internationale des Accordéonistes, Jazzoo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Kokkolan Matkailu, Lipputoimisto, Luckan, Mediakeskus LIME, Musiikin Edistämissäätiö, Pietarsaaren kaupunki, Suomen Harmonikkaliitto, Truba ry
 • Tukijat

  Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Donave Oy, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Ab HUR Oy, Kampaamo Maarit Kauppinen, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, Lönnberg Print&Promo, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, RaniPlast, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Svensk-Österbottniska Samfundet.
 • Liput