Hyvä festivaaliyleisö ja harmonikkamusiikin ystävät!

????????????????????????????????????

Vuotta 2017 vietetään itsenäisen Suomen 100-vuotista historiaa, menestyksekästä nykypäivää ja loistavaa tulevaisuutta juhlistaen, teemalla ”Yhdessä – Tillsammans – Together”. Helmikuinen Kokkolan Talviharmonikka -festivaali on kuin ruokahalua herättävä Vorshmack tämän suurjuhlavuoden vietolle.

Kokkolan Talviharmonikka -festivaali on kohta 20-vuotisen historiansa ajan noudattanut johdonmukaisesti niitä teemoja, joita itsenäisyytemme juhlavuosi nyt korostaa. Musiikki on festivaaleilla jalkautunut kaupunkilaisten ja festivaalivieraiden ulottuville niin, että musiikin vietäväksi on tosiaankin jouduttu yhdessä – ja joskus yllättäenkin. Onhan harmonikka tosiaan venyvä käsite! Olkoon soitin vaikka joskus vähärivinen, mutta Talviharmonikan konsertti ei koskaan ole vähäverinen. Harmonikan mutkasta tulee yhtä vaivattomasti klassista kuin moderniakin taidemusiikkia, viihde-, tanssi-, rock- tai jazz-musiikista puhumattakaan. Ja se musiikki soi niin konserttisalissa kuin kauppakeskuksessa, torilla tai liikuntasalissa, päiväkodissa tai vanhusten palvelutalossa.

Suomi 100 juhlavuoden teema Yhdessä haastaa kansalaiset mukaan myös Kokkolan Talviharmonikka -festivaalin pyörteisiin: osallistutaan, lauletaan karaokea, tanssitaan musiikin mukana, hiihdetään tanssilattian lisäksi myös talvisessa luonnossa, nautitaan, taputetaan ja hihkutaan. 100-vuotias Suomi on sen ansainnut.

Stina Mattila
kaupunginjohtaja

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput