Pe 17.2. Harmonikka ja itsenäinen Suomi-seminaari

Seminaari-kuvia

Konservatorion pieni sali, klo 15.00 – 18.00
Pitkänsillankatu 16

mattirantanen

wp_20160523_11_01_08_pro-kopiomarkotikka

 

Minna Sirnö

Minna Sirnö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harmonikka on koko itsenäisyytemme ajan ollut merkittävä osa suomalaista sielunmaisemaa. Se on ollut siirtolaisuuden ilmentymä, ja sotavuosina se on yhdistänyt kansaamme Mannerheimin tavoin. Myös soittimen monimuotoisuus on maassamme ainutlaatuinen. Harmonikka on Suomen kansansoitin ja luonut vuosikymmenten saatossa merkittävän aseman myös taidemusiikissa. Samalla se on ollut tanssiorkestereissa kantava voima.

Mitä 100 vuotta on merkinnyt Suomessa harmonikalle? Entä harmonikka Suomelle? Onko harmonikka suomalaisen kulttuuri-identiteetin pala, kuten Lönnrot, Snellman, Sibelius tai Väinö Linna? Vai onko harmonikka pelkkä turhake ja ns. hienomman musiikkielämän häirikkö?

Seminaarissa mukana keskustelemassa ja väittelemässä säveltäjä Kalevi Aho, FT Marko Tikka, professori Matti Rantanen ja johtaja Minna Sirnö.
Tervetuloa kysymään ja kommentoimaan!

Seminaarin puheenjohtajana MM Kimmo Mattila.

Vapaa pääsy.

 

kimmomattilakuvaviivihautamaki

 

 

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput