Pe 15.2.2019

Pe 15.2 Lastenkonsertti BayanTonic

Snellman-sali klo 9.00
Vingenkatu 18

Kokkolan ruotsinkielisin ala-asteen oppilaille

 

 

 

 

 

 

 

Lars Karlsson kaksirivinen
Øivind Farmen harmonikka/bajan

Ruotsalainen vähärivistaituri Lars Karlsson on valittu sekä vuoden harmonikkataiteilijaksi Ruotsissa että voittanut Pohjoismaiden mestaruuden solistisarjassa.
Øivind Farmen on norjalainen, Trondheimista kotoisin oleva harmonikkamaestro, joka esittää niin norjalaista kansanmusiikkia, kuin aikamme musiikkiakin.
Yhdessä Lars ja Øivind ovat soittaneet Bayan Tonic duona mm. USA:ssa, Itävallassa, Englannissa ja Islannissa. Ohjelmisto kattaa lyyrisiä lauluja, kansanmusiikkia, tangoa, maailmanmusiikkia ja klassisia kappaleita.

Yhtye on nauhoitti live-dvd:n vuonna 2011 ja julkaisi singlen 2014.

Koululaiskonsertti loppuunmyyty

Pe 15.2 Säveliä senioreille

klo 10.00 Kokkola, Kuusikummun palvelutalo, Kuusitie 20
klo 12.00 Kokkola, Tervakartano, Tehtaankatu 27
klo 13.15 Kokkola, Honkaharjun palvelutalo, Sairaalankatu 2 C
klo 14.45 Kruunupyy, Sandbacka vårdcenter, Sokojantie 25

 

 

 

 

 

 

 

Seppo Lankinen musisoi ja laulaa vanhusten palvelutaloissa.
Valsseja, tangoja, iskelmiä ja paljon tunnettuja lauluja luvassa- ehkä muutama kaskukin.

Seppo Lankinen on Drake Arts Centerin residenssitaiteilija.

Vapaa pääsy

Pe 15.2 Saunan henki

Rosson kulma klo 18-21
Isokatu 4

 

 

 

 

 

 

 

Saunomista, musiikkia, karaokea ja paljun puhdistavaa vettä.
Olet tunnelmassa keskellä Kokkolaa, tervetuloa saunaan!
Rosson kulmalle kohoaa kaksi tynnyrisaunaa ja palju.
Saunojen vieressä olevissa teltoissa on erilliset pukeutumistilat miehille ja naisille.
Ilta hämärtyy, keskustan valot syttyvät ja saunan tervainen tuoksu valtaa kaupunkimme kadun.
Tule saunomaan, kokoa porukka mukaan.

Saunaisännät ovat Teemu Haapaniemi ja Seppo Lankinen.

Vapaa pääsy

Pe 15.2 Ajan hermolla

Konservatorio klo 19.00
Pitkänsillankatu 16

 

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Johtaa Tomas Djupsjöbacka
Solistina Petteri Waris harmonikka

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin intensiiviset tulkinnat lumoavat yleisön kerta toisensa jälkeen. Orkesteria saapuu johtamaan lupaava kapellimestari Tomas Djupsjöbacka – tuttu yleisölle myös menestyneenä sellistinä ja kamarimuusikkona.

Konsertissa soi Richard Straussin ja Johannes Brahmsin klassikkosävelet, kantaesityksenä aikamme kiinnostavimpiin nuoren polven säveltäjiin kuuluvan Veli Kujalan harmonikkakonsertto, solistina Petteri Waris.

Waris on osallistunut lukuisiin kilpailuihin kotimaassa ja ulkomailla. Vuonna 2015 hän voitti yhden merkittävimmistä kansainvälisistä harmonikkakilpailuista Saksan Klingenthalissa. Keväällä 2016 Waris sai ensimmäisen palkinnon arvostetussa, kaikille instrumenteille avoimessa Folkwang Preis–kilpailussa Essenissä.

– Strauss, Brahms, Kujala (ke.) –

Liput 25 €/ 20 €/ 10 €

Osta lippu

Pe 15.2 Talviharmonikan Rautawaara-klubi

Hotel Seurahuoneen yöravintolat klo 22.00
Torikatu 24

Lammassaari/Janka-Murros featuring Riitta Kossi and Julia Hansson: Murhia täysin palkein!

BayanTonic

 

Kahden musiikillisen moniosaajan, Keke Lammassaaren ja Antti Janka-Murroksen muodostama, mustiin pukeutuva duo, jonka materiaali keskittyy pääsääntöisesti uuden- ja vanhan balladiperinteen synkempään puoleen. Lammassaari/Janka-Murros hyödyntää ohjelmistossaan perinteisten tarinoiden-, etenkin murhaballadien ainesta sekä haudanreunan molempia puolia sivuavien uudempien kappaleiden, omien sävellystensä, sanoitustensa ja käännöstekstiensä sulauttamista yhteen.  Lopputuloksena on minimalistisesta kokoonpanosta huolimatta intensiivinen kokemus. Aivan kaikkein herkimmille tuotantoa ei voi suositella materiaalin toisinaan hyvinkin yksityiskohtaisesta tarinankerronnasta, vaikka ohjelmistossa toisinaan on hieman kevyempiäkin kertomuksia. Riitta Kossi ja Julia Hansson täydentävät dramaattisen illan antia.

Riitta Kossi on muusikko joka on soittanut harmonikkaa mm. Värttinässä yhtyeen  90-luvulla, jolloin yhtyeen julkaisema Oi Dai -levy toi hänelle sekä platinaa että Emma-palkinnon. Tuoreempia kokoonpanoja on Trio pianisti Timo Ala-Kotilan ja laulaja Sirkka Haaviston kanssa. Muusikkona Kossi on kiertänyt lukuisia ulkomaan kiertueita ja tutkijana hänen yhdeksi alueeksi on valikoitunut amerikansuomalainen Viola Turpeinen. Kossi valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta 1994 ja toimii nykyään kansanmusiikin lehtorina Centria AMK:ssa.

Julia Hansson valmistui muusikoksi Keski-Pohjanmaan konservatoriosta keväällä 2012 klassinen harmonikka pääsoittimenaan. Syksystä 2013 lähtien hän on opiskellut musiikin- ja luokanopettajaksi Jyväskylän yliopistossa sekä musiikinohjaajaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, valmistuen keväällä 2017. Hanssonilla on jo pitkä ura takanaan muusikkona lukuisissa projekteissa aina klassisesta musiikista jazzin kautta rockiin. Viime lukuvuonna Julia opiskeli Gdanskin musiikkiakatemian vaihto-opiskelijana ja nyt hän jatkaa harmonikansoiton opintojaan Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Runoilijana ja taitelijana palkitun lauluntekijän Keke Lammassaaren musiikki on löytänyt tiensä Emma-ehdokkuuteen, katusoiton Suomen mestaruuteen ja useille radiokanaville. Esikoislevyn ”Meidän Metsä Ja Maja Kasvaa Tiiliseinää” –levyn kappaleita soi säännöllisesti mm. Järviradion ja Radio Pookin taajuuksilla ja Ostrobothnian Folk Orchestran kanssa levytetty ”Metsälampi” on saanut Emma- ehdokkuuden. Lammassaari on opiskellut Centria AMK:ssa musiikkipedagogiksi pääaineenaan laulu.

Multi-instrumentalisti ja musiikintekijä  Antti Janka-Murroksen soitinarsenaaliin kuuluu liki 30 soitinta, joista koskettimet ovat  pääosassa. Janka-Murroksen kokoonpanoista The Worn Soles trio kypsyi kesällä 2017 julkaistuun esikoislevyyn ”Like A Good Wine”. Janka-Murros on palkittu Vuoden nuori Pelimanni –palkinnolla ja Pelimanni 8bit kännykkäpelin musiikkien sovitus toi Etnogaalan “Vuoden ilmiö” –ehdokkuuden. Janka-Murros on Centria AMK:sta valmistunut musiikkipedagogiksi ja jatkaa opintojaan edelleen.  Nykyisin hän toimii opettajana ja ohjaa useita pelimanniryhmiä ja yhtyeitä toimien myös Siilifolk- festivaalin yhtenä tuottajana.

BayanTonic
Lars Karlsson
kaksirivinen/durspel
Øivind Farmen harmonikka/dragspel/bajan

Ruotsalainen vähärivistaituri Lars Karlsson on valittu sekä vuoden harmonikkataiteilijaksi Ruotsissa että voittanut Pohjoismaiden mestaruuden solistisarjassa.

Øivind Farmen on norjalainen, Trondheimista kotoisin oleva harmonikkamaestro, joka esittää niin norjalaista kansanmusiikkia, kuin aikamme musiikkiakin.

Yhdessä Lars ja Øivind ovat soittaneet Bayan Tonic duona mm. USA:ssa, Itävallassa, Englannissa ja Islannissa. Ohjelmisto kattaa lyyrisiä lauluja, kansanmusiikkia, tangoa, maailmanmusiikkia ja klassisia kappaleita.

Yhtye on nauhoitti live-dvd:n vuonna 2011 ja julkaisi singlen 2014.

Liput 5 €

 

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput