Ohjelma 2019

Su 17.2 Monotanssit Haitarihiihdolla

Rastimaja klo 12.00-15.00
Ahvenpolku 8

 

 

 

 

 

 

 

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä ja tanssahdella, kun sutjakkaat sävelet siivittävät menoa. Rastimajan takka loimuaa tunnelmaa luoden. Monotansseissa musiikin takaa Kokkolan Harmonikkaklubi. Rastimajalla suksien voitelu- ja huoltomahdollisuus.

Mehutarjoilu
Vapaa pääsy

La 16.2 Kallentori laulaa, tanssii ja soi

Kallentori klo 10.00-13.00
Pitkänsillankatu 15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seurassanne suomalaisin sävelin Torikööri laulaen ja soittaen kaikkien iloksi.
Mukana myös Kokkolanseudun harmonikkakerho. Vierailevana kerhona Harmonikkatrio Aurore Jyväskylästä ja Duo Janne & Pekka (Alaveteli/Kokkola) viihdyttävät perinteiseen tyyliin.

Laulu ja soitto raikaa, tanssiakin saa.

Seremoniamestari Seppo Lankinen jutustelee, tarinoi ja lurauttelee sävelen jos toisenkin.

Olkaa tervetulleita!

La/Lö 16.2 Rosson Talvikaraoke

Rosson kulma klo 15.00-21.00
Isokatu 4 

Kaupan ja kulttuurin päivä. Kaikenikäiset innokkaat laulajat ovat lämpimästi tervetulleita laulamaan omia suosikkisävelmiä karaoken tahdissa!

Musiikkiesityksiä

La 16.2 Saunan henki

Rosson kulma klo 18-21

 

 

 

 

 

 

 

Saunomista, musiikkia, karaokea ja paljun puhdistavaa vettä.
Olet tunnelmassa keskellä Kokkolaa, tervetuloa saunaan!
Rosson kulmalle kohoaa kaksi tynnyrisaunaa ja palju.
Saunojen vieressä olevissa teltoissa on erilliset pukeutumistilat miehille ja naisille.
Ilta hämärtyy, keskustan valot syttyvät ja saunan tervainen tuoksu valtaa kaupunkimme kadun.
Tule saunomaan, kokoa porukka mukaan.

Saunaisännät ovat Teemu Haapaniemi ja Seppo Lankinen.

Vapaa pääsy

La 16.2 Harmonikkanäyttely

Snellman-salin edustalla klo 10.00-15.00
Vingenkatu 18

Lasse Pihlajamaan harmonikkojen myyntinäyttely.

Fritt inträde

La 16.2 Suuri Viihdekonsertti

Snellman-sali klo 15.00 ja 19.00
Vingenkatu 18

 

 

 

 

 

 

Guardia Nueva
Solisteina Mika Pohjonen ja Jennie Storbacka
Kapellimestarina ja juontajana Raimo Vertainen

Talviharmonikan viihdekonserteissa Guardia Nuevan solisteina nähdään tulinen tenori ja tangokuningas Mika Pohjonen ja Voice of Finlandista tunnettu Jennie Storbacka.
Mika Pohjosen vangitseva tenoriääni on tuttu Guardia Nuevan kanssa ja yleisö on toivonut kuulevansa tätä lisää. Nyt tuo toive toteutuu!
Ensimmäistä kertaa viihdekonsertissa Guardia Nuevan kanssa lavalle nousee kirkasääninen Jennie, joka on kotoisin Ähtävältä ja esiintyy syksyllä 2018 Vaasan kaupunginteatterin Myrskyluodon Maijassa. Jennie esiintyi myös viimeisimmissä Linnanjuhlissa.
Talviharmonikan viihdekonsertin ohjelmisto on suomalaisesta kansainväliseen, tangoista musikaalisävelmiin ja elokuvamusiikkiin. Musikaalien sävelaarteistoa kuulet kaikilla mausteilla.

Liput 30 €
S-etukortilla 27 €

Osta lippu klo 15.00

Osta lippu klo 19.00

La 16.2 Milonga-iltamat – Tango del Norte

 Original Sokos Hotel Kaarle, klo 21.00-24.00
Kauppatori 4

 

 

 

 

 

 

 

Argentiinalaisen tangon ilta.
Tule kokemaan tulisen tangon syke ja latinalainen hehku.
Tule tanssimaan musiikin mukana, kuuntele ja nauti– ihan miten haluat.
Tango DJ aloittaa illan, klo 22.00-23.00 esiintyy hieno suomalainen tangoduo
Tango del Norte.

Hiljaa yössä…soi sävel tähtein vyössä

Tango del Norte
Tango del norten taitavissa käsissä argentiinalainen tango ja eteläamerikkalainen kansanmusiikki tempaavat takuulla kuulijat mukaansa. Lukuisia kiertueita ympäri Suomea tehnyt, argentiinalaisten laulajatähtien kanssa työskennellyt ja ulkomailla konsertoinut duo saa vuosien tutkimisen ja perehtymisen tuloksena tangon kuulostamaan juuri siltä aidolta ja alkuperäiseltä – kuin suoraan Buenos Airesin ravintolasta.

Sami Pirttilahti voitti elokuussa 2018 Yhdysvalloissa arvostetun Che Bandoneon-kilpailun.

Sami Pirttilahti bandoneon
Ville Westergård piano

Vapaa pääsy

Pe 15.2 Lastenkonsertti BayanTonic

Snellman-sali klo 9.00
Vingenkatu 18

Kokkolan ruotsinkielisin ala-asteen oppilaille

 

 

 

 

 

 

 

Lars Karlsson kaksirivinen
Øivind Farmen harmonikka/bajan

Ruotsalainen vähärivistaituri Lars Karlsson on valittu sekä vuoden harmonikkataiteilijaksi Ruotsissa että voittanut Pohjoismaiden mestaruuden solistisarjassa.
Øivind Farmen on norjalainen, Trondheimista kotoisin oleva harmonikkamaestro, joka esittää niin norjalaista kansanmusiikkia, kuin aikamme musiikkiakin.
Yhdessä Lars ja Øivind ovat soittaneet Bayan Tonic duona mm. USA:ssa, Itävallassa, Englannissa ja Islannissa. Ohjelmisto kattaa lyyrisiä lauluja, kansanmusiikkia, tangoa, maailmanmusiikkia ja klassisia kappaleita.

Yhtye on nauhoitti live-dvd:n vuonna 2011 ja julkaisi singlen 2014.

Koululaiskonsertti loppuunmyyty

Pe 15.2 Säveliä senioreille

klo 10.00 Kokkola, Kuusikummun palvelutalo, Kuusitie 20
klo 12.00 Kokkola, Tervakartano, Tehtaankatu 27
klo 13.15 Kokkola, Honkaharjun palvelutalo, Sairaalankatu 2 C
klo 14.45 Kruunupyy, Sandbacka vårdcenter, Sokojantie 25

 

 

 

 

 

 

 

Seppo Lankinen musisoi ja laulaa vanhusten palvelutaloissa.
Valsseja, tangoja, iskelmiä ja paljon tunnettuja lauluja luvassa- ehkä muutama kaskukin.

Seppo Lankinen on Drake Arts Centerin residenssitaiteilija.

Vapaa pääsy

Pe 15.2 Saunan henki

Rosson kulma klo 18-21
Isokatu 4

 

 

 

 

 

 

 

Saunomista, musiikkia, karaokea ja paljun puhdistavaa vettä.
Olet tunnelmassa keskellä Kokkolaa, tervetuloa saunaan!
Rosson kulmalle kohoaa kaksi tynnyrisaunaa ja palju.
Saunojen vieressä olevissa teltoissa on erilliset pukeutumistilat miehille ja naisille.
Ilta hämärtyy, keskustan valot syttyvät ja saunan tervainen tuoksu valtaa kaupunkimme kadun.
Tule saunomaan, kokoa porukka mukaan.

Saunaisännät ovat Teemu Haapaniemi ja Seppo Lankinen.

Vapaa pääsy

Pe 15.2 Ajan hermolla

Konservatorio klo 19.00
Pitkänsillankatu 16

 

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Johtaa Tomas Djupsjöbacka
Solistina Petteri Waris harmonikka

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin intensiiviset tulkinnat lumoavat yleisön kerta toisensa jälkeen. Orkesteria saapuu johtamaan lupaava kapellimestari Tomas Djupsjöbacka – tuttu yleisölle myös menestyneenä sellistinä ja kamarimuusikkona.

Konsertissa soi Richard Straussin ja Johannes Brahmsin klassikkosävelet, kantaesityksenä aikamme kiinnostavimpiin nuoren polven säveltäjiin kuuluvan Veli Kujalan harmonikkakonsertto, solistina Petteri Waris.

Waris on osallistunut lukuisiin kilpailuihin kotimaassa ja ulkomailla. Vuonna 2015 hän voitti yhden merkittävimmistä kansainvälisistä harmonikkakilpailuista Saksan Klingenthalissa. Keväällä 2016 Waris sai ensimmäisen palkinnon arvostetussa, kaikille instrumenteille avoimessa Folkwang Preis–kilpailussa Essenissä.

– Strauss, Brahms, Kujala (ke.) –

Liput 25 €/ 20 €/ 10 €

Osta lippu

Pe 15.2 Talviharmonikan Rautawaara-klubi

Hotel Seurahuoneen yöravintolat klo 22.00
Torikatu 24

Lammassaari/Janka-Murros featuring Riitta Kossi and Julia Hansson: Murhia täysin palkein!

BayanTonic

 

Kahden musiikillisen moniosaajan, Keke Lammassaaren ja Antti Janka-Murroksen muodostama, mustiin pukeutuva duo, jonka materiaali keskittyy pääsääntöisesti uuden- ja vanhan balladiperinteen synkempään puoleen. Lammassaari/Janka-Murros hyödyntää ohjelmistossaan perinteisten tarinoiden-, etenkin murhaballadien ainesta sekä haudanreunan molempia puolia sivuavien uudempien kappaleiden, omien sävellystensä, sanoitustensa ja käännöstekstiensä sulauttamista yhteen.  Lopputuloksena on minimalistisesta kokoonpanosta huolimatta intensiivinen kokemus. Aivan kaikkein herkimmille tuotantoa ei voi suositella materiaalin toisinaan hyvinkin yksityiskohtaisesta tarinankerronnasta, vaikka ohjelmistossa toisinaan on hieman kevyempiäkin kertomuksia. Riitta Kossi ja Julia Hansson täydentävät dramaattisen illan antia.

Riitta Kossi on muusikko joka on soittanut harmonikkaa mm. Värttinässä yhtyeen  90-luvulla, jolloin yhtyeen julkaisema Oi Dai -levy toi hänelle sekä platinaa että Emma-palkinnon. Tuoreempia kokoonpanoja on Trio pianisti Timo Ala-Kotilan ja laulaja Sirkka Haaviston kanssa. Muusikkona Kossi on kiertänyt lukuisia ulkomaan kiertueita ja tutkijana hänen yhdeksi alueeksi on valikoitunut amerikansuomalainen Viola Turpeinen. Kossi valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta 1994 ja toimii nykyään kansanmusiikin lehtorina Centria AMK:ssa.

Julia Hansson valmistui muusikoksi Keski-Pohjanmaan konservatoriosta keväällä 2012 klassinen harmonikka pääsoittimenaan. Syksystä 2013 lähtien hän on opiskellut musiikin- ja luokanopettajaksi Jyväskylän yliopistossa sekä musiikinohjaajaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, valmistuen keväällä 2017. Hanssonilla on jo pitkä ura takanaan muusikkona lukuisissa projekteissa aina klassisesta musiikista jazzin kautta rockiin. Viime lukuvuonna Julia opiskeli Gdanskin musiikkiakatemian vaihto-opiskelijana ja nyt hän jatkaa harmonikansoiton opintojaan Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Runoilijana ja taitelijana palkitun lauluntekijän Keke Lammassaaren musiikki on löytänyt tiensä Emma-ehdokkuuteen, katusoiton Suomen mestaruuteen ja useille radiokanaville. Esikoislevyn ”Meidän Metsä Ja Maja Kasvaa Tiiliseinää” –levyn kappaleita soi säännöllisesti mm. Järviradion ja Radio Pookin taajuuksilla ja Ostrobothnian Folk Orchestran kanssa levytetty ”Metsälampi” on saanut Emma- ehdokkuuden. Lammassaari on opiskellut Centria AMK:ssa musiikkipedagogiksi pääaineenaan laulu.

Multi-instrumentalisti ja musiikintekijä  Antti Janka-Murroksen soitinarsenaaliin kuuluu liki 30 soitinta, joista koskettimet ovat  pääosassa. Janka-Murroksen kokoonpanoista The Worn Soles trio kypsyi kesällä 2017 julkaistuun esikoislevyyn ”Like A Good Wine”. Janka-Murros on palkittu Vuoden nuori Pelimanni –palkinnolla ja Pelimanni 8bit kännykkäpelin musiikkien sovitus toi Etnogaalan “Vuoden ilmiö” –ehdokkuuden. Janka-Murros on Centria AMK:sta valmistunut musiikkipedagogiksi ja jatkaa opintojaan edelleen.  Nykyisin hän toimii opettajana ja ohjaa useita pelimanniryhmiä ja yhtyeitä toimien myös Siilifolk- festivaalin yhtenä tuottajana.

BayanTonic
Lars Karlsson
kaksirivinen/durspel
Øivind Farmen harmonikka/dragspel/bajan

Ruotsalainen vähärivistaituri Lars Karlsson on valittu sekä vuoden harmonikkataiteilijaksi Ruotsissa että voittanut Pohjoismaiden mestaruuden solistisarjassa.

Øivind Farmen on norjalainen, Trondheimista kotoisin oleva harmonikkamaestro, joka esittää niin norjalaista kansanmusiikkia, kuin aikamme musiikkiakin.

Yhdessä Lars ja Øivind ovat soittaneet Bayan Tonic duona mm. USA:ssa, Itävallassa, Englannissa ja Islannissa. Ohjelmisto kattaa lyyrisiä lauluja, kansanmusiikkia, tangoa, maailmanmusiikkia ja klassisia kappaleita.

Yhtye on nauhoitti live-dvd:n vuonna 2011 ja julkaisi singlen 2014.

Liput 5 €

 

To 14.2 Säveliä senioreille

klo 12.45 Lohtaja, Palvelukeskus Lepola, Lepolantie 4
klo 14.00 Kälviä, Palvelukeskus Leporanta, Kumpulantie 7
klo 15.30 Ullava, Hopijakummun Palvelukeskus, Vanhanorpantie 4

 

 

 

 

 

 

 

Seppo Lankinen musisoi ja laulaa vanhusten palvelutaloissa.
Valsseja, tangoja, iskelmiä ja paljon tunnettuja lauluja luvassa- ehkä muutama kaskukin.

Seppo Lankinen on Drake Arts Centerin residenssitaiteilija.

Vapaa pääsy

To 14.2 Lounasmusiikkia

Campus Allegro, Jakobstad klo 12.00
Kauppiaskatu 10

Opiskelijat musisoivat leppoisasti lounaan lomassa.

Vapaa pääsy

To 14.2 BayanTonic (SWE/NO) & Amélie goes to Belgrad (FIN)

Schauman-Sali, Kauppiaankatu 10, klo 18.00

 

 

 

 

 

 

 

BayanTonic
Lars Karlsson kaksirivinen
Öivind Farmen harmonikka/bajan

Lars Karlsson valloitti yleisön viime vuonna, ja saamme hänet uudelleen festivaalille. Ruotsalainen vähärivistaituri on valittu sekä vuoden harmonikkataiteilijaksi Ruotsissa että voittanut Pohjoismaiden mestaruuden solistisarjassa.
Öivind Farmen on norjalainen, Trondheimista kotoisin oleva harmonikkamaestro, joka esittää niin norjalaista kansanmusiikkia, kuin aikamme musiikkiakin.
Yhdessä Lars ja Öivind ovat soittaneet Bayan Tonic duona mm. USA:ssa, Itävallassa, Englannissa ja Islannissa. Ohjelmisto kattaa lyyrisiä lauluja, kansanmusiikkia, tangoa, maailmanmusiikkia ja klassisia kappaleita.
Yhtye on nauhoitti live-dvd:n vuonna 2011 ja julkaisi singlen 2014.

www.farmen.net

www.karlssonsmusik.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amélie goes to Belgrad

Amélie goes to Belgrad on Pohjanmaalta kotoisin oleva energinen orkesteri, joka on soittanut balkanilaista musiikkia vuodesta 2008. Balkanilainen, arabialainen ja romaninen musiikkitraditio heijastuu musisoinnissa, jossa myös eri genren kappaleet saavat omanlaisensa muodon.
Suosiota orkesteri on kerännyt esiintymisillään mm. Pori Jazzissa ja Korsholman Musiikkijuhlilla.
Orkesteri on julkaissut EP:n ”Pampas Balkanis” vuonna 2016.
Yhtye vierailee ”Pöbeln vid Jutas” -laulussa KAJ:n levyllä ”Kom ti byin”.

Ulrika Öhman laulu
Peter Enroth viulu
Richard Mitts harmonikka
Anders Sjölind trumpetti
Tobias Udd trumpetti
Michael Ford saksofoni/klarinetti
Markus Kaikkonen saksofoni
Martin Enroth eufonium
Roger Bäck alttotorvi
Torvald Lund vetopasuuna
Benny Ojala tuuba
Daniel Hjerppe rummut

https://ameliegoestobelgrad.com/

Liput 15 / 10 €

Osta lippu

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput