Pe 17.2. 2017

Pe 17.2. Säveliä senioreille

10.00 Emeliehemmet, Sairaalakatu 11
13.00 Pettersborg, Kansakoulukatu 17

juliahansson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julia Hansson laulaa ja soittaa.

Vapaa pääsy.

Pe 17.2. Säveliä senioreille

10.00 Kokkola, Kuusikummun palvelutalo, Kuusitie 20
12.00 Kokkola, Tervakartano,
Tehtaankatu 27
13.15 Kokkola, Honkaharjun palvelutalo,
Sairaalankatu 2C
(Huom! Sandbacka vårdcenterin vierailu klo 14.45 peruttu influenssa-epidemian takia.)

Seppo Lankinen musisoi ja laulaa vanhusten palvelutaloissa.
Valsseja, tangoja, iskelmiä ja paljon tunnettuja lauluja luvassa- ehkä muutama kaskukin.

Vapaa pääsy.

seppo8-fotomanoykarifriman

Pe 17.2. Lounasmusiikkia

Kokkolan kaupungintalo klo 11.00
Kauppatori 5

Opiskelijat musisoivat leppoisasti lounaan lomassa.

Vapaa pääsy.

Pe 17.2. Harmonikka ja itsenäinen Suomi-seminaari

Seminaari-kuvia

Konservatorion pieni sali, klo 15.00 – 18.00
Pitkänsillankatu 16

mattirantanen

wp_20160523_11_01_08_pro-kopiomarkotikka

 

Minna Sirnö

Minna Sirnö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harmonikka on koko itsenäisyytemme ajan ollut merkittävä osa suomalaista sielunmaisemaa. Se on ollut siirtolaisuuden ilmentymä, ja sotavuosina se on yhdistänyt kansaamme Mannerheimin tavoin. Myös soittimen monimuotoisuus on maassamme ainutlaatuinen. Harmonikka on Suomen kansansoitin ja luonut vuosikymmenten saatossa merkittävän aseman myös taidemusiikissa. Samalla se on ollut tanssiorkestereissa kantava voima.

Mitä 100 vuotta on merkinnyt Suomessa harmonikalle? Entä harmonikka Suomelle? Onko harmonikka suomalaisen kulttuuri-identiteetin pala, kuten Lönnrot, Snellman, Sibelius tai Väinö Linna? Vai onko harmonikka pelkkä turhake ja ns. hienomman musiikkielämän häirikkö?

Seminaarissa mukana keskustelemassa ja väittelemässä säveltäjä Kalevi Aho, FT Marko Tikka, professori Matti Rantanen ja johtaja Minna Sirnö.
Tervetuloa kysymään ja kommentoimaan!

Seminaarin puheenjohtajana MM Kimmo Mattila.

Vapaa pääsy.

 

kimmomattilakuvaviivihautamaki

 

 

Pe 17.2. Aikojen halki

Konservatorio klo 19.00
Pitkänsillankatu 16

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Johtaa Juha Kangas
Solistina Saila Korhonen, harmonikka

sailakorhonenkuva

juha-kangas-penkissa

kpkokuva16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin intensiiviset tulkinnat ovat lumonneet sekä soittajat että yleisön kerta toisensa jälkeen. Väkevä ja täyteläinen luomusointi ja vahva vuorovaikutus antavat aihetta iloon ja tilaa oivalluksille – lavalla ja katsomossa, oli esiintymispaikkana sitten kansainvälinen konserttitalo, kotikaupungin festivaali tai päiväkotivierailu.

Konsertissa soi suomalaisten säveltäjien teoksia, kantaesityksenä Kalevi Ahon harmonikkakonsertto, solistina Saila Korhonen.

Tämä konsertti on suomalaisen musiikin juhlaa.

– Aho (ke./ur.), Klami, Johansson, Rydman –

Liput 25 €/20 €/10 €

Pe 17.2. Talviharmonikan Rautawaara-klubi

Corner’s Pub, Hotel Seurahuone klo 22.00
Torikatu 24

koutus_oranssi-vaaka_72ppi

 

 

 

 

 

 

 

”Pubikonsertteja rajoja rikkoen, kansanmusiikista rytmimusiikin kautta klassiseen”.

Klubin lavalla esiintyy sekä musiikin ammattilaisia että opiskelijoita Keski-Pohjanmaan konservatoriosta ja Centria-ammattikorkeakoulusta.

Koutus
Harri Kuusijärvi ja Koutus puhaltaa uutta eloa harmonikkamusiikkiin. Pohjoisesta ulottuvuudesta inspiraationsa ammentava ryhmä soittaa ns. avanthaitarijazzia.
Se on instrumentaalimusiikkia, jossa improvisaatio polttoaineena liikutaan taidemusiikin,  jazzin ja rockin laajassa rajamaastossa. Yhtyeen 2014 julkaistu debyyttialbumi sai osakseen laajaa kansainvälistä huomiota ja viiden tähden arvioita niin jazz-, rock- kuin maailmanmusiikkikriitikoiltakin.

Harri Kuusijärvi, harmonikka
Veikki Virkajärvi, sähkökitara
Mikael Myrskog, syntetisaattorit
Jesse Ojajärvi, rummut

Accordion Rave
Seurahuoneen Corner’s Pub muuttuu tanssiklubiksi haitarin jyskeessä. Tanssikenkiä, neonvärejä, pimennetyt ikkunat, valoshow ja bileet ovat valmiit alkamaan. mm. Tapio Miettinen

Pääinstrumentikseen 2-rivisen haitarin valinnut Tapio Miettinen on luonut omaa tyyliään vähärivisen haitarin taitajana. Miettisen soitto on sekä kuulaan kaunista että shamanistista ryskettä ja kaikkea siltä väliltä. Pienestä taikalaatikostaan Miettinen loihtii esiin ja ilmoille monimuotoisen ja danceuskottavan äänimaailman.

Liput 5 €

Kulmalla logo2(1)

Truba logo

Centria_amk_suomikp_konservatorio_logo_KOKmes-logo-kopio

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput