Ohjelma 2016

On aika kiittää

LempiäläTeuvoVuoden 2016 Talviharmonikkafestivaalin valmistelutyö on tätä tervehdystä kirjoittaessani hyvässä vauhdissa. Yhteiskuntamme elää monien haasteiden keskellä. Tämä on tuonut lisähaastetta myös kulttuuritapahtumien tuottajille. Monipuolisen ohjelmatarjonnan ja tiukan budjettikurin toteuttaminen vaatii paljon pohdintaa, neuvotteluja ja vääntöä.

Viikon ohjelma- ja sopimustilanne on kuitenkin viimeistelyä vaille valmis. Taiteellinen johtaja on jälleen viritellyt ohjelmaa moneen makuun. Hänen tukenaan ovat olleet monet yhteistyötahot ja yhdistyksen hallitus. Haluan lausua parhaan kiitoksen teille kaikille ”Talven” tukijoille ja tekijöille.

Tämä Talviharmonikkafestivaalin valmistelutyö on itselleni kahdeksas yhdistyksen puheenjohtajana. Asiantuntijoiden mukaan kulttuurialan yhdistysten hallituksen puheenjohtajan optimaalinen toimikausi on 5 – 8 vuotta. On hyvä noudattaa asiantuntijan ohjetta. Muutama viikko sitten sain lupauksen seuraajaltani, että hän on vuosikokouksessa käytettävissä puheenjohtajan tehtävään. Tätä lukiessasi puheenjohtajana on jo aloittanut rehtori Pertti Kuosmanen. Toivotan Pertille parhainta menestystä.

Aika Talviharmonikassa on antanut paljon hyviä kokemuksia. Työ yhteistyötahojen kanssa on ollut tuloksellista. Olen kokenut paljon hienoja kohtaamisia muiden festivaalien toimijoiden ja esiintyvien taiteilijoiden kanssa.

Lausun parhaat kiitokset hyvästä yhteistyöstä Kokkolan kaupungille, kaikille tukijoillemme, lukuisille yhteistyötahoille, festivaaliviikon aktiiviavustajille ja yhdistyksen hallitukselle.

Toivotan festivaaliyleisön ja esiintyjät lämpimästi tervetulleiksi tilaisuuksiin

Teuvo Lempiälä
Hallituksen puheenjohtaja

Täysi-ikäinen

9_nFgti0RfmJ54L3_l_4do1TfBTv-OErsQPQUCyk7XI,wNtxh3F6uGMM_CM0uxDQkltispv-zhKT9iXla6Jn8RsKokkolan Talviharmonikka-festivaali on tullut täysi-ikäiseksi. 18 vuotta festivaalia on pitkä matka. Se vaatii paljon sitoutumista, festivaaliaatetta ja hengen paloa. Maailma muuttuu, mutta musiikkia ja kulttuuria tarvitaan. Alusta alkaen on festivaalimme tarjonnut monelle nuorelle ponnistuslaudan matkalla eteenpäin. Vanhemmalle kulttuurinharrastajalle ja toimijalle olemme tarjonneet eri tilaisuuksia verrytellä opituilla taidoilla ja mahdollisuuden oppia lisää. Lukuisat ovat ne maat joiden erilaista musiikkikulttuuria ja perinnettä olemme tuoneet esille.

Uskoakseni tämä on auttanut omalta pieneltä osaltaan meitä paremmin ymmärtämään vieraita kulttuureja. Jokainen on oma palasensa suuremmasta kokonaisuudesta.

Ranskalaisten artistien jonglöörikonsertti on häikäisevän uutta tarjontaa festivaalillamme; Jerome Thomas on maailmankuulu jönglööri, joka yhdistää sirkustaidetta ja musiikkia ainutkertaisesti.
Bengan Janson ja Janne Åström Tukholmasta edustavat perinteistä ruotsalaista lavailoittelua.

Tallari viettää juhlavuottaan ja raspinen Pirulainen svengailee lauantai-iltana. Trio Fratres tekee comebackin. Vierailijoiden lisäksi oman maakuntamme tekijät näkyvät ja kuuluvat vahvasti.
Lounasmusiikki eri kohteissa on tullut suosituksi.

Tule, kuuntele, vaikutu ja pohdiskele festivaalimme antia ja sisältöä.

Kiitokset tukijoillemme, yhdistyksemme talkootyömuurahaisille sekä uskolliselle yleisölle. Erityiskiitoksen ansaitsee pitkäaikainen hallituksemme puheenjohtaja Teuvo Lempiälä. Kiitos Teuvo!

Olkaa tervetulleita

Raimo Vertainen
Taiteellinen johtaja

Tervehdys, Hyvä XVIII Kokkolan Talviharmonikka!

antti isotalusKahdeksantoistatalvinen, varhaisaikuisuuteen varttunut, viehkeä ja odotettu tapahtuma on tänään ja tässä. On tullut aika sun harmonikkais soida, huomiset tuovat jatkossakin varmasti yhtä hyvää ja aina vain parempaakin tavoitellaan. Siinä hengessä Kokkolan talviharmonikka on syntynyt, kasvanut ja kehittynyt vetovoimaiseksi. Sen maine on kiirinyt maan ja mannerten ääriin. Musiikillinen intohimoisuus on voimistunut tapahtuman yhtenä tavaramerkkinä. Tekijät ovat saavuttaneet tavoitteensa kerta kerran jälkeen. Ja rikkaan ohjelmatarjonnan valossa hyvältä näyttää tälläkin kertaa!

Kahdeksantoistakertaiset kiitokset Talviharmonikan luojille ja lupausten lunastajille määrätietoisesta ja pitkäjännitteisestä työstä, jossa uskoa ja uurastusta on tarvittu ja tarvitaan. Kaupunki, kaupunkilaiset ja lukuisat muut tahot kannustavat tätä uusien elämysten luomisen karavaania, jolle toivotamme parhaimman menestyksen seppelöimää matkaa kohti uusia valloituksia. Näistä me kaikki saamme nauttia täysin siemauksin myös tänä ja tulevina talvina.

Runoilijaa mukaellen enemmät lauseet voimmekin unohtaa, ne talviharmonikat nyt kertoa saa. Lauseita rakkauden ei voi unohtaa ja myös Talviharmonikkaa uskaltaa rakastaa. Talviharmonikan kutsu on nyt käsillä suuri, ja ketä se kutsuu, olet Sinä juuri!

Antti Isotalus
kaupunginjohtaja

HaitariHiihto

Su 21.2.2016 klo 11.00-13.00 Rastimaja

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä… kun sutjakkaat sävelet siivittävät luistoa. Rastimajan takan loimussa musiikki ja mehu lämmittävät.

Vapaa pääsy.

Kallentori laulaa, tanssii ja soi

La 20.2.2016 klo 10.00-13.00 Kallentori

 

Konserttikuvat

 

Seurassanne jälleen kerran Torikööri, laulaen ja soittaen kaikkien iloksi. Mukana myös Kokkolanseudun harmonikkakerho, Talkoopelimannit sekä Vörå Spelmansklubb.

Yleisö on tervetullut mukaan laulamaan ja tanssiakin sopii. Seppo Soittila seremoniamestarina jutustelee, tarinoi ja lurauttelee sävelen jos toisenkin.

Vapaa pääsy.

Harmonikkanäyttely

La 20.2. klo 10.00-15.00 Snellman-salin edustalla
Vingenkatu 18

Lasse Pihlajamaan harmonikkojen myyntinäyttely.

Vapaa pääsy.

Rosson Talvikaraoke

Karaokekuvat

 

La 20.2.2016 klo 17.00-21.00 Rosson kulma

Kaupan ja kulttuurin päivä. Tule laulamaan omia suosikkisävelmiäsi karaoken tahdissa.

Lapset ja nuoret myös tervetuloa.

Vapaa pääsy.

Suuri Viihdekonsertti

Konserttikuvat

 

La 20.2.2016 klo 15.00 ja 19.00 Snellman-sali
Vingenkatu 18

F3ur7giP_YUP3uPdeGzFWDUkf5KuiOChB-fCOaiuE5E,VfOfBRigiC387Htadc4lcpd-N-ZyA8XAlAFvM3H29QQ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guardia Nueva, johtaa Raimo Vertainen
Solisteina Saara Aalto ja Teemu Roivainen

 

Saara Aalto on loistokas solisti ja musikaalitähti. Teemu Roivainen on taas tuttu intohimoisista tulkinnoista klassikkotangojen parissa.

Yhdessä he ovat osaava ja kertakaikkisen valloittava pari estradilla. Tässä konsertissa kohtaavat tango ja iskelmä musikaalimaailman. Uutuutena Abban ja Chess-musikaalin säveliä, ensikäännöksinä suomeksi! Tietenkin guardiamaisessa käsittelyssä kaikki.

Kaiken kruunaa viihde- ja tango-orkesteri Guardia Nueva täynnä pauhavaa voimaa ja herkkyyttä. Guardia Nueva täytyy kokea. Kapellimestarina ja juontajana Raimo Vertainen.

Liput 30 €, S-Etukortilla 27€

S-EtuVisacmykKPO

Pirulainen

La 20.2.2016 klo 23.00 Calle Night Club
Kauppatori 4

 

Pirulainen 3Pirulainen on viiden hengen riipaiseva folkrock- orkesteri, jonka musiikki on täynnä sielun paloa, raspia ja rouheaa akustista soundia. Erinomaisena livebändinä tunnettu yhtye on vakuuttanut yleisönsä niin festivaaleilla, klubikeikoilla kuin yksityistilaisuuksissakin.

Pirulainen soittaa sävykkäällä ja genrerajoja rikkovalla suomiroots-tyylillään. Ei ole paikkaa, mistä orkesteri ei olisi saanut matkaansa seuraamaan uusia pirulaispureman saaneita kuulijoita. Hyppää kyytiin!

Liput 8 €/ S-Etukortilla 6 €

S-EtuVisacmykKPO

Lounasmusiikkia

Pe 19.2.2016 klo 11 Kokkolan kaupungintalo
Kauppatori 5

Opiskelijat musisoivat leppoisasti lounaan lomassa.

Vapaa pääsy.

Konserttikuvat

 

 

Musiikin Jonglööri

Pe 19.2.2016 klo 19.00 Konservatorio
Pitkänsillankatu 16

0KJt939CJ6U3DAlb4bz1nY8QtpOoOi8VmzxKTMS_uvk

 

 

 

 

 

 

 

Jérôme Thomas jonglööri
Jean-Francois Baez harmonikka

 

Jonglöörikonsertti on ainutlaatuinen kokemus, joka yllättää yleisönsä jokaisella kerralla. Duossa esiintyy kaksi todellista virtuoosia; Jérôme käyttää mitä tahansa esineitä jongleeraukseen, Jean-Francois puolestaan musisoi esityksen tunnetiloja jazzin, tangon ja chansonin välimaastossa. Tunnin aikana nämä kaksi artistia rakentavat dialoginsa intohimolla, huumorilla sekä kokeneiden artistien vapauden kautta. Jérôme Thomas on jonglöörintyön suurlähettiläs; hän nauttii saadessaan olla sekä klovni että pantomiimin esittäjä. Jérôme Thomas on esiintynyt joka puolella Eurooppaa, mm. Moskovan Suuressa Sirkuksessa, sekä Aasiassa ja Afrikassa eri festivaaleilla. Luvassa on yleisölle ainutkertainen ilta ranskalaisen sirkustaiteen ja musiikin parissa.

Messieurs Dames, s’il vous plaît.

Liput 20 €/ 10 €

Kimmo Pohjonen Solo

Pe 19.2.2016 klo 21.00 Konservatorio
Pitkänsillankatu 16

 

Konserttikuva:

 

csf0ERgEZXdxSUlpUbq7S4wx7qaoZTLdoHtv6y79epUHaitaritaiteilija, säveltäjä Kimmo Pohjosesta on kasvanut yksi Suomen kansainvälisimpiä taiteilijoita, jonka esiintymisistä yli 90 prosenttia tapahtuu ulkomailla.

Pohjonen on esiintynyt uransa aikana yli viidelläsadalla kansainvälisellä festivaalilla ja maailman arvostetuimmissa konserttitaloissa.

Pohjosen huikea kansainvälinen suosio pohjautuu hänen kykyynsä ennakkoluulottomasti ja rohkeasti irrottautua kaikesta tavanomaisesta ja tutusta. Pohjosen tavoitteena onkin ollut löytää musiikissa se mitä ei ole vielä tehty, muttei koskaan itse musiikin kustannuksella.

Pohjonen onnistunut nostamaan musiikkinsa ja harmonikan instrumenttina improvisaation, rockin, kansanmusiikin ja avantgarden huipulle.

Häntä on usein kuvattu termeillä avantgardistinen paljepaholainen, haitarin Jimi Hendrix, shamaani ja mystikko. Usein todetaankin että Pohjosen esiintymisissä rajat konsertin, teatterin ja tilataideteoksen välillä katoavat.

Liput 20 €/ 10 €

Talviharmonikan Rautawaara-klubi

Pe 19.2.2016 klo 22.00 Corner’s Pub, Hotel Seurahuone
Torikatu 24

kcDFIf4W1Vhj0FeBp2U4fQYlwTRr_VfbP2_T01vbppgKaustislainen kansanmusiikin ammattilaisyhtye Tallari viettää 30-vuotisjuhliaan vuonna 2016. Tallarin historia on pitkä ja ansiokas. Yhtyeen peruskokoonpanossa soittavat Katri Haukilahti, Sampo Korva sekä Ritva Talvitie. Tallari keskittyy musiikissaan sekä kansanmusiikin perinnearvojen vaalimiseen että luovaan ja kokeilevaan genre-rajojen ylittelyyn. Haitari on ollut Tallarin musiikille tärkeä soitin alusta saakka.

Tallarin konsertti sisältää kaksirivisten haitareiden suloista soinnikkuutta ja voimaa uhkuvaa poljentoa. Lavalla kuullaan kotoisten polkkien, jenkkojen ja valssien lisäksi herkkiä sävelsommitelmia niin Ranskasta, Brittein saarilta kuin Ruotsistakin. Taattua tavaraa tunteella ja taidolla!

MäSä Duo on kaksi vuotta sitten Kaustisen kansanmusiikkijuhlien päätöskaaoksessa syntynyt duo, joka remuaa eteläpohjalaisella uholla jalan alle menevää riemukasta folkia vähärivisen haitarin ja viulun voimalla. Saattavat ne poijjaat ruveta laulullekin. Musiikkia sävytetään elämänmakuisilla välispiikeillä, tarinoilla ja vitseillä. MäSä Duon muodostavat Lauri Kotamäki – 2,5-rivinen haitari (Pirulainen, 5/5, Haka) ja Kyösti Järvelä – viulu (Pirulainen, Bill Hota & The Pulvers).

Liput 8 €

 

Truba logoCentria_amk_suomi

kp_konservatorio_logo_KOK

Lounasmusiikkia

To 18.2.2016 klo 11.00 Campus Allegro, Pietarsaari klo 11.00
Kauppiaskatu 10

Opiskelijat musisoivat leppoisasti lounaan lomassa.

Vapaa pääsy.

Säveliä senioreille

Konserttikuvat:

 

To 18.2. 2016

12.30 Lohtaja, Palvelukeskus Lepola

14.00 Kälviä, Palvelukeskus Leporanta

15.30 Ullava, Hopijakummun Palvelukeskus

Pe 19.2.2016

10.00 Kokkola, Kuusikummun palvelutalo

12.00 Kokkola,Tervakartano

13.15 Kokkola, Honkaharjun palvelutalo

14.45 Kruunupyy/Kronoby, Sandbacka vårdcenter

Seppo Soittila musisoi ja laulaa vanhusten palvelutaloissa. Valsseja, tangoja ja paljon tunnettuja lauluja luvassa.

Vapaa pääsy.mExcVibBDgnB_uMQa1dyoIthog6Nnhe7XcYCggUFZEk

 

 

 

 

 

 

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput