La 23.2.2013

La 23.2. ”Suuri Viihdekonsertti”

La 23.2. Snellman-sali klo 15 ja klo 19 

Valokuvia

Guardia Nueva -orkesteri

Johtaa ja juontaa Raimo Vertainen
Solisteina: Arja Koriseva, Tomi Metsäketo, Sami Heinonen ja Jonna Pirttijoki

Guardia Nueva on musiikillinen runsaudensarvi. Suuri viihde- ja tango-orkesteri täynnä pauhaavaa voimaa ja suunnatonta herkkyyttä. Nuorten soittajien lumoavan taitava joukko johtajanaan aina yhtä tulenpalava kapellimestari Raimo Vertainen. Todellinen M.U.S.I.K.A.N.T.T.I *)

Vuonna 2001 alkanut tarina jatkuu vahvana. Repertuaari on kasvanut argentiinalaisista tangoista suomalaiseen viihdemusiikkiin, elektrotangoon, kirkko- ja joulumusiikkiin. Kaiken takana on yksi ja sama: monipuolinen, herkkä, voimakas ja taipuisa timantti, Guardia Nueva. Orkesteri, jonka kohdalla pelkkä kuuntelu ei riitä, Guardia Nueva täytyy kokea!

Arja Koriseva on musiikkitaivaan rakastettuja kiintotähtiä. Vuoden 1989 säteilevä tangokuningatar on tehnyt huikaisevan uran suomalaisessa musiikki-, tv- ja teatterimaailmassa. Neljätoista levyä, lukemattomia konsertteja, liuta listahittejä ja unohtumattomia musikaalirooleja. Aivan oikea kuningatar.

Samettiääninen Tomi Metsäketo on ollut urallaan monessa mukana. Jo 80-luvulla hän lauloi Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Suomen Kansallisoopperassa poikasolistina ja toimi vuosikymmenen solistisissa tehtävissä Cantores Minores -kuorossa. Erityisen tunnettu hän on italiankielisten serenadien ja laulelmien tunnelmallisena tulkkina sekä upeista musikaalirooleistaan: Les Misérables, The Sound of Music, Me and My Girl ja Odysseus.

Kokkolalainen laulaja Sami Heinonen on 20 vuoden aikana ollut monenlaisissa musiikkiprojekteissa mukana. Viimeisimpänä mainittakoon tangomarkkinat, jossa hän selvitti tiensä finaalin karsintaan saakka.

Liput 28 € / S-etukortilla 25 €

Snellman-salin takaosassa on nouseva katsomo.

Loppuunmyyty!

*) Määrätietoinen, Uupumaton, Sovittaja, Kapellimestari, Antautuva, Notatoija, Tulisieluinen, Tahdikas, Ideanikkari.

Guardia Nueva

Arja Koriseva

Tomi Metsäketo

La 23.2. Kallentori laulaa, tanssii ja soi

La 23.2. Kallentori klo 10.00–12.00
Valokuvia

Seurassanne Torikööri, Kokkolanseudun harmonikkakerho ja Pedersören harmonikkakerho. Laulua ja soittoa kaikkien iloksi. Yleisö on tervetullut mukaan laulamaan ja tanssiakin sopii. Mukana soittamassa ja laulamassa humoristisen lupsakka juontaja Matti Lepänhaara.

Jo reilusti tiistakymmentä vuotta on Toriköörin laulu ja soitto kajahtanut aina kesälauantaisin torin reunalla, Suntin rannalla. Talvisin kööri kokoontuu joka toinen lauantai Voudintalolla. Reino Porko hankki Toriköörille yli 200 tuttua laulua sisältävät laulukirjat – kolme painosta on jo puhki laulettu ja neljänteen saatiin lisukkeeksi aimo annos joululauluja. Torikööri ilahduttaa kokkolalaisia vuoden ympäri!

Huhtikuussa 1974 perustetun Kokkolanseudun harmonikkakerhon puheenjohtajana on toiminut Helge Järvenpää jo parikymmentä vuotta. Kerholla on jäseniä 50, joista aktiivisoittajia 25, keikalla yleensä 15 soittajaa. Soitto on vienyt kerholaisia myös maailmalle, haitari on soinut niin Kanadassa, USAssa kuin Espanjassakin. Oman, runsaan solistikaartin lisäksi solistina on vieraillut myös Matti Korkiala.

Pedersören kansalaisopiston harmonikkaryhmä on joukko iloisia soittajia, jotka tarjoavat soitollaan perinteisen suomenruotsalaisen tanssi- ja harmonikkamusiikin helmiä. Ryhmän laulusolistin eläytyminen ja huumori tuo mausteen esiintymiselle. Johtajana Mia Willnäs.

Vapaa pääsy

La 23.2. Harmonikkanäyttely

La 23.2. Kauppaopiston edustalla klo 10.00–15.00

Lasse Pihlajamaan harmonikkojen myyntinäyttely.

Mukana myös

Harmonikkapalvelu Simo Hietala
-Esillä Giulietti -harmonikat ja laaja valikoima käytettyjä
harmonikkoja

Vapaa pääsy

La 23.2. Rosson talvikaraoke

La 23.2. Rosson kulma klo 13.00–15.00
Valokuvia

Kaupan ja kulttuurin päivä. Kaikenikäiset innokkaat laulajat ovat tervetulleita laulamaan omia suosikkisävelmiään karaoken tahdissa pakkasen paukkuessa.

Luvassa myös musiikkiesityksiä.

Vapaa pääsy

La 23.2. Ykspihlaja Callessa, Satamakadun Seireenit

La 23.2. Calle Night Club klo 23.00
Valokuvia

Satamakadun Seireenit on värikäs lauluyhtye, joka on syntynyt Ykspihlajan Musiikkiyhdistyksen suojissa Kokkolan satamakaupunginosassa Ykspihlajassa.

Seireenien ohjelmisto koostuu lähinnä vanhoista iskelmistä,jotka ovat alun perin tulleet tunnetuiksi Harmony sistersin, Andrews sistersin ja Metrotyttöjen kaltaisten legendaaristen lauluyhtyeiden esittäminä.

Liput 8 € / S-etukortilla 6 €

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput