Pe 22.2.2013

Pe 22.2. Ranskalainen visiitti

Pe 22.2. Konservatorio klo 19.00

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Solisti, Richard Galliano
Kapellimestari, Tuomas Hannikainen

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin intensiiviset tulkinnat saavat lumoihinsa sekä soittajat että yleisön kerta toisensa jälkeen. Tässä ennakkoluulottomassa, rajoja rikkovassa konsertissa yhdistyvät jazz, tango ja klassinen musiikki. Konsertin solistina loistaa harmonikan elävä legenda, ranskalainen harmonikkataiteilija Richard Galliano. Galliano esittää konsertissa omia sävellyksiään sekä Astor Piazzollan tuotantoa. Lisäksi kuullaan muun muassa Witold Lutoslawskin sävellyksiä.

Luvassa on ainutlaatuinen konserttielämys, jossa eri musiikinlajien rajat paukkuvat iloisesti. Konsertin johtaa kapellimestari Tuomas Hannikainen.

Liput   20 / 15 / 8  €

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Richard Galliano

 

 

Pe 22.2. Säveliä senioreille

Pe 22.2. Kokkola

Matti Lepänhaara musisoi ja laulaa vanhusten palvelutaloissa.

Pe 22.2. Rautawaara-klubi

Pe 22.2. Corner’s Pub, Seurahuone klo 22.00
Valokuvat

Keke Lammassaari – Tapio Miettinen
Julia Hansson, harmonikka

Runoa ja laulua -konsertti

Rautawaara-Klubi on Truba ry:n tuottama klubi, joka on osa KULMALLA-iltojen kokonaisuutta. Rautawaara-Klubilla esitellään Keski-Pohjanmaalaisia uutta musikkia tekeviä yhtyeitä ja artisteja, laulaja-lauluntekijöitä. Klubin lavalla esiintyy sekä musiikin ammattilaisia että opiskelijoita Keski-Pohjanmaan konservatoriosta ja Centria ammattikorkeakoulusta.

Keke Lammassaaren runot ja lausunta yhdessä Tapio Miettisen 2-rivisen haitarin sekä sävellystensä kanssa ovat taianomainen, koskettava ja liikuttava kokonaisuus. Rovaniemeltä omia polkujaan Kokkolaan jo vuosia sitten ajautuneet miehet ovat poikkeuksellisen rehellisesti ja aidosti läsnä keikoillaan ja heillä on sekä yhdessä että erikseen kyky vangita kuulija ja katsoja juuri sellaisella pohjoisella vilpittömyydellään ja aitoudellaan ja myös taitavalla soitolla ja laululla.

Runoa ja lauluja -konsertti on noin kaksituntinen kokonaisuus, jonka ensimmäinen osa koostuu Miettisen sävellyksistä 2-rivisellä haitarilla yhdessä Lammassaaren runoista kootun lausuntaesityksen kera, jonka miehet ovat yhdessä dramatisoineet. Jälkimmäinen osuus on viihteellisempi Lammassaaren musiikista koostuva, jossa miehet saavat Corner’sin lavalle ympärilleen bändin, jossa mukana mm. Einari Kärnä (viulu), Tuomo Leppiniemi (kontrabasso)

Keke Lammassaaren musiikki on melankolista pop/rockia, jonka sanoitukset ovat usein varsin pohdiskelevia käsitellen aiheita laidasta laitaan. Mukana on niin parisuhdetematiikkaa kuin yhteiskunnallisempia aiheitakin, huumoria unohtamatta. Musiikillisesti Lammassaari on myös monimuotoinen kulkien Juice Leskisen suomirockista aina Egotripin modernimpaan tunnelmointiin ja Samuli Putron vähäeleiseen tarinankerrontaan.

Lippu 5 €

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput