Ohjelma 2013

Esipuhe

Antti Isotalus, kaupunginjohtaja:

Kaupungin tervehdys

Helikopteri lentää, siinä taikuri saapuu
Näyttää ilmaiseksi filmejä
Hyvää syntymäpäivää mulle toivottaa hän
Ja lahjoittaa viisi sataa jätskiä

Minä soitan harmonikkaa,
ihmiset on kummissaan
Voisin viettää juhlapäivää
jälleen huomenna

Krokotiili Genan syntymäpäivälauluun kiteytyy jotain olennaista harmonikkamusiikin voimasta. Harmonikkataiteilijat, kuten tuo Eduard Uspenskin luoma haitaristi-lisko Gena, ovat jotenkin anarkistisia. Edes musiikin virtuositeetti ei pyyhi hymyä soittajan huulilta eikä karista silmäkulmasta sitä aitoa pelimannin pilkettä. Eläintarhan krokotiilikin saa elämälleen aimo annoksen lisämerkitystä, kun hän viihdyttää yleisöään reippaalla harmonikkamusiikilla.

Kokkolan Talviharmonikka-festivaali saapuu siis taikurin lailla luoksemme ja tarjoilee nautittavaksemme elämyksiä, joissa risteytyvät niin taidemusiikki ja rock kuin vanha tanssimusiikki ja uusi lastenmusiikkikin. Eikä unohdeta tässä Talviharmonikan perinteisiäkään ainesosia, hiihtoa ja karaokea! Kulttuurihan on parhaimmillaan silloin, kun siihen voi osallistua itsekin aktiivisena toimijana.

Ja kaiken tämän kehyksenä on talvinen Kokkola ja sydämenä haitari, joka pumppaa lämpöä ja energiaa koko kaupunkiin tiiviin festivaaliviikon ajan.

Tarttukaamme siis tarjoukseen ja viettäkäämme juhlapäiviä mainion musiikin merkeissä!

Raimo Vertainen, taiteellinen johtaja:

Viidestoista kerta festivaalia

Maailma muuttuu ja on jatkuvassa myllerryksessä. Kuntia tulee ja menee. Yritysmaailmassa kuohuu, yhteiseurooppalaisessa ajattelussa on paljon pohdittavaa. Vauhti kiihtyy entisestään. Onko rauhoittumisen paikka? Jaksatko odottaa jotain, vai pitääkö tulla kaikki ja heti?

Festivaalin rakentaminen on pitkäjänteistä puuhaa, joka vie vuosikausia. Tarvitaan sitkeyttä ja näkemystä tästä päivästä, sekä tulevaisuudesta ja niiden suhteesta olemassa olevaan. Kun festivaalia rakennetaan, muodostuu vähitellen perinnettä  –  siis elementtejä, jotka ovat usein mukana. Näin syntyy traditio. Mielestäni festivaali tai tapahtuma voi tarjota ihmisille jotain pysyvämpää, jota odottaa ja pohtii.  Perinteikäs tapahtuma tuo ja luo aina omanlaista vakautta ja jatkuvuutta alueen ihmisille. Samalla se luo turvallisuutta.

Viisitoista vuotiaan ohjelmasta on syytä olla erityisen ylpeä. Saamme harvinaisen ja odotetun mestarismiehen Ranskasta. Richard Galliano vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa orkesterin solistina. Kamariorkesteri ja Galliano – kyllä kelpaa! Duo Mimmit edustaa tämän päivän näkemystä musiikillisesta tarjonnasta lapsille, nämä konsertit viedään luonnollisesti koko Kokkolan alueelle. Näin tehdään myös senioreille tarjottavan ohjelman osalta. Koko kaupungin huomioiminen on tärkeää. Jalalla voi pistää koreasti, hiihdellä, lasketella, kuunnella, vaikuttua, pohdiskella yksin tai yhdessä konsertin antia ja sisältöä.

Nauttikaa tarjonnastamme, sitähän riittää.

Kiitokset etukäteen kaikille tukijoille, yhdistyksemme työmuurahaisille, yleisölle vauvasta vaariin – niille jotka yhdessä tekevät kaupungistamme yhä paremman paikan asua ja elää.

Olet sydämellisesti  tervetullut talviseen festivaalikaupunkiin –  Kokkolaan

Su 17.2. Sota luo laulunsa

Su 17.2. Snellman-sali klo 19.00
Kuvia konsertista

Taina Piira, sopraano
Raimo Laukka, baritoni
Seppo Hovi, piano, harmonikka, juonto ja tarinat

Talvisodan tuskaisina kuukausina ei viihteellä ollut juurikaan sijaa. Keskeisinä soivat virret ja isänmaallinen musiikki. Mutta jatkosodan pitkinä vuosina taiteilijat oopperalaulajista kupletööreihin lähtivät viihdytystehtäviin taistelevien joukkojen keskuuteen ja viihde siirtyi ainoan kerran historiassamme valtiovallan suojelukseen ja hallintaan. Sillä oli yhteiskunnallinen tehtävä.

Koettu suru, epävarmuus ja odotus nitoivat Suomen kansan sotien aikana yhtenäisemmäksi kuin koskaan sitä ennen tai sen jälkeen. Myös korkeakulttuuri ja viihde kulkivat silloin käsi kädessä. Laulut soivat Merikannosta Malmsteniin, saksalaisista suuriskelmistä suomalaisiin tuoreisiin elokuvasävelmiin. Miehet rallattelivat Eldankaa ja kaipasivat Kodin kynttilöitä.

Tervetuloa eläytymään viime sotiemme säveliin ja kuulemaan tarinaa siitä viihdyttäjäpolvesta, joka kasvoi lopullisesti ammattiin laulamalla ja soittamalla korsujen sotilaille, sotasairaaloiden potilaille ja asemiesiltojen iloa ja lohtua kaipaaville yleisömassoille.

Liput 20 €

Snellman-salin salin takaosan katsomo on nouseva.

Lipunmyynti:
Lions Club Kokkola/Kokko
050-3398925, 0500-660349
sekä Käsityöliike Katariina

                             

Ma 18.2. Nuorten virtuoosien irrottelu

Ma 18.2. Konservatorio klo 18.00
Kuvia konsertista

Pohjanmaan nuoret opiskelijat näyttävät kyntensä ja musiikin voima puhkuu palkeissa.

Yhdessä, muiden kanssa, erikseen, yksin, vaikka miten…

Vierailijoita Nivalasta ja Pietarsaaresta – Pohjanmaan harmonikkaorkesteri esittäytyy.

Vapaa pääsy.

Ti 19.2. Haitari Goes Laser

Ti 19.2. Kaupunginteatteri  klo 19.00
Kuvia esityksestä

Teemu Haapaniemi,
– musiikin sovitus ja  esitys, videot
Mats Hästbacka,
– valosuunnittelu, video jockey ja äänentoisto
Sami Kallvikbacka,
– puvustus ja lavaohjaus
Kimmo Käkelä,
– valosuunnittelun assistentti

Virallinen traileri, katso, YouTube

Mitä syntyy, kun haitari sukeltaa 80-luvun eurodiscoon? Mikroaaltolämmitettyä bilemusaa, joka pistää takatukat heilumaan. Mielikuvituksellisen rikas laser- ja videomaailma huimaavat. Musiikkia mm. Bad Boys Blue, Modern Talking, A-HA,  Alphaville, Fancy, Pet Shop Boys.

Teemu Haapaniemi on esiintynyt ja viihdyttänyt yleisöä haitarinsa kera vuodesta 1983 lähtien. Teemu etsii alati uusia tapoja soittaa ja käyttää haitaria sekä soittimena että osana esitystä.

Mats Hästbacka on viimeisen parinkymmenen vuoden aikana vastannut lukemattomien musikaalien ja konserttien valaistuksesta ja äänentoistosta. Haitari Goes Laser-tuo esille Matsin video jockey-taidot ollen samalla sekä Teemun 30-vuotisen haitariuran taiteilijajuhla että Matsin 20-vuotisjuhlashow.

Sami Kallvikbacka – joka tunnetaan myös BB-Samina – toimii shown puvustajana ja lavamiehenä. Hän vastaa pukujen vaihdoksista tässä kasariasuilla kyllästetyssä huimaavassa showssa. Sami on media-alan moniosaaja, joka ei pelkää haasteita ja uusia kuvioita.

Kesto 1 tunti, ei väliaikaa

Liput 15 € / 10 €

Lipunmyynti: Kokkolan kaupunginteatteri ja Luckan

Ti 19.2 Laskiaisrieha

Ti 19.2. Roskaruka klo 17.00–19.00

Mäenlaskua, mehutarjoilua, mutkamäkeä ja makkaraa musiikin tahdissa.

Lämmintä makkaraa myytävänä.

Vapaa pääsy.

Ti 19.2. Lastenkonsertti Mimmit

Ti 19.2. Hollihaan liikuntahalli klo 9.00

Ti 19.2. Lohtajan yläkoulun sali, klo 12.00

Pauliina Lerche
– laulu, harmonikka, kantele, tanssi
Hannamari Luukkanen
– laulu, minipiano, melodika, tanssi

Mimmien Maailman ympäri -konsertti on riemastuttava kokonaisuus musiikkia, tanssia ja visuaalisia elementtejä, joista ei menoa ja meininkiä puutu. Mimmien ilmava luomusoundi on balsamia myös isommille korville. Mimmikoto-ohjelmasta ja Pikku Kakkosesta tutut Mimmit kannattaa kokea livenä!

Musiikin lisäksi esitykseen kuuluu animaatioita, joiden värikkäästä visuaalisesta maailmasta vastaa taidekasvattaja Meri Mort. Konsertissa kuullaan Mimmien sovituksia myös tutuista lastenlauluista – saa laulaa ja leikkiä mukana! Mimmit ovat yhtä kuin siskokset Pauliina ”Pauski” Lerche, joka vastaa Mimmien kappaleista sekä Hannamari ”Hansu” Luukkanen, joka kirjailee esiintymisasut ja laittaa vauhtia tsupikkaisiin.

Koululaiskonsertti, loppuunmyyty

Mimmien kotisivut

Ke 20.2. Tänä iltana – Jonna Pirttijoki

Ke 20.2. Konservatorio klo 19.00
Kuvia konsertista

Jonna Pirttijoki, harmonikka ja laulu
Martta Valkeus, sello

Bach – Stravinsky – Piazzolla – Kaipainen – Lievonen – sekä musiikkia Edith Piafista Eppu Normaaliin

Valovoimainen Jonna Pirttijoki on Pohjanmaan lahja Suomen – ja koko maailman – musiikkielämälle.

Jonna Pirttijoki aloitti harmonikansoiton 6-vuotiaana Kauhajoen kansalaisopistosta 1993 jatkaen Panula-opistossa 1995–2003. Kauhajoelta tie vei Keski-Pohjanmaan konservatorion kautta Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen osastolle, josta Pirttijoki valmistui 2012 musiikin maisteriksi.

Kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa menestyneen Jonna Pirttijoen soittouran merkittävimpiä opettajia ovat olleet Matti Rantanen, Veli Kujala, Sari Viinikainen sekä Anne-Marie Sillanpää. Lisäksi hän on osallistunut muun muassa Mie Mikin, Stefan Hussongin, Hugo Nothin, Claudio Jacomuccin, Iñaki Alberdin sekä Janne Rättyän mestarikursseille. Kokkolalaisille Pirttijoki on tullut viimeisen kymmenen vuoden aikana tutuksi ensisijaisesti Guardia Nueva -orkesterin upeasti laulavana harmonikan ja bandoneonin soittajana.

Jonna Pirttijoen ohjelmisto on musiikillisesti äärimmäisen monipuolinen. Tämän illan konsertin ensimmäinen puoliaika koostuu klassisesta barokkimusiikista, sekä venäläisestä musiikista aina suomalaisiin säveliin.  Säveltäjinä ovat Bach – Piazzolla – Stravinski – Kaipainen. Toinen puoliaika pitää sisällään chansoneja, lattareita ja koskettavia tarinoita –  musiikkia Edith Piafista Eppu Normaaliin.  Jonnamaisesti sovitettuna, vahvalla lattarivireellä tietenkin!

Liput 15 / 10 €

Ke 20.2. Lastenkonsertti Mimmit

Ke 20.2. Kälviä Vapaa-aikatalon liikuntasali, klo 9.00

Pauliina Lerche
– laulu, harmonikka, kantele, tanssi
Hannamari Luukkanen
– laulu, minipiano, melodika, tanssi

 

 

Mimmien Maailman ympäri -konsertti on riemastuttava kokonaisuus musiikkia, tanssia ja visuaalisia elementtejä, joista ei menoa ja meininkiä puutu. Mimmien ilmava luomusoundi on balsamia myös isommille korville. Mimmikoto-ohjelmasta ja Pikku Kakkosesta tutut Mimmit kannattaa kokea livenä!

Musiikin lisäksi esitykseen kuuluu animaatioita, joiden värikkäästä visuaalisesta maailmasta vastaa taidekasvattaja Meri Mort. Konsertissa kuullaan Mimmien sovituksia myös tutuista lastenlauluista – saa laulaa ja leikkiä mukana! Mimmit ovat yhtä kuin siskokset Pauliina ”Pauski” Lerche, joka vastaa Mimmien kappaleista sekä Hannamari ”Hansu” Luukkanen, joka kirjailee esiintymisasut ja laittaa vauhtia tsupikkaisiin.

Koululaiskonsertti, loppuunmyyty

To 21.2. Nuori suomalainen harmonikkaorkesteri

To 21.2. Konservatorio klo 19.00
Valokuvat

Nuori Suomalainen Harmonikkaorkesteri (”Finnish Youth Accordion Ensemble”, perustettu 2009) koostuu Suomen taitavimmista nuorista harmonikansoittajia. Valtaosa orkesterin jäsenistä on musiikin ammattiopiskelijoita. Tämä säkenöivän joukon yhteensaattaminen on ollut myös kansainvälisesti ajatellen uutta ja merkittävää. Orkesterin konsertit ovat saaneet innostuneen ja hämmästyneen vastaanoton.

Nuori Suomalainen Harmonikkaorkesteri konsertoi ympäri Suomea ja tekee pioneerityötä nykymusiikin ja korkeatasoisen konserttimusiikin harmonikkaorkesterina. Ohjelmistossa on erityylistä musiikkia eri vuosisadoilta sekä Veli Kujalan tilaussävellys ”Introduction & Passacaglia”, joka kantaesitettiin maaliskuussa 2011.

Orkesterin nuoren historian merkkipaaluihin kuuluu kansainvälisen ja arvostetun Pulan harmonikkaorkesterikilpailun voitto Kroatiassa 2011. Orkesteri herätti kansainvälisen yleisön laajan huomiota energisyydellään ja taiteellisesti tinkimättömällä työllään.

Kapellimestari: Janne Valkeajoki.

Soittajat:

Ilona Suomalainen, Petteri Waris, Minja Jantunen, Matti Pulkki, Anna Nordberg, Vilma Räikkönen, Juho Jäppinen, Sini Kuusela, Saara Pitkänen, Maija Hirvi, Jonna Appelberg, Henna Aaltonen, Mikko Malin, Juho Kanerva, Laura Haimelin, Tuomas Poutanen, Anna Leskelä.

Liput 10/5 €

To 21.2. Säveliä senioreille

To 21.2.
klo 13.00 Palvelukeskus Lepola, Lohtaja
klo 14.30 Palvelukeskus Leporanta, Kälviä

Matti Lepänhaara musisoi ja laulaa vanhusten palvelutaloissa.

Pe 22.2. Ranskalainen visiitti

Pe 22.2. Konservatorio klo 19.00

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Solisti, Richard Galliano
Kapellimestari, Tuomas Hannikainen

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin intensiiviset tulkinnat saavat lumoihinsa sekä soittajat että yleisön kerta toisensa jälkeen. Tässä ennakkoluulottomassa, rajoja rikkovassa konsertissa yhdistyvät jazz, tango ja klassinen musiikki. Konsertin solistina loistaa harmonikan elävä legenda, ranskalainen harmonikkataiteilija Richard Galliano. Galliano esittää konsertissa omia sävellyksiään sekä Astor Piazzollan tuotantoa. Lisäksi kuullaan muun muassa Witold Lutoslawskin sävellyksiä.

Luvassa on ainutlaatuinen konserttielämys, jossa eri musiikinlajien rajat paukkuvat iloisesti. Konsertin johtaa kapellimestari Tuomas Hannikainen.

Liput   20 / 15 / 8  €

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri

Richard Galliano

 

 

Pe 22.2. Säveliä senioreille

Pe 22.2. Kokkola

Matti Lepänhaara musisoi ja laulaa vanhusten palvelutaloissa.

Pe 22.2. Rautawaara-klubi

Pe 22.2. Corner’s Pub, Seurahuone klo 22.00
Valokuvat

Keke Lammassaari – Tapio Miettinen
Julia Hansson, harmonikka

Runoa ja laulua -konsertti

Rautawaara-Klubi on Truba ry:n tuottama klubi, joka on osa KULMALLA-iltojen kokonaisuutta. Rautawaara-Klubilla esitellään Keski-Pohjanmaalaisia uutta musikkia tekeviä yhtyeitä ja artisteja, laulaja-lauluntekijöitä. Klubin lavalla esiintyy sekä musiikin ammattilaisia että opiskelijoita Keski-Pohjanmaan konservatoriosta ja Centria ammattikorkeakoulusta.

Keke Lammassaaren runot ja lausunta yhdessä Tapio Miettisen 2-rivisen haitarin sekä sävellystensä kanssa ovat taianomainen, koskettava ja liikuttava kokonaisuus. Rovaniemeltä omia polkujaan Kokkolaan jo vuosia sitten ajautuneet miehet ovat poikkeuksellisen rehellisesti ja aidosti läsnä keikoillaan ja heillä on sekä yhdessä että erikseen kyky vangita kuulija ja katsoja juuri sellaisella pohjoisella vilpittömyydellään ja aitoudellaan ja myös taitavalla soitolla ja laululla.

Runoa ja lauluja -konsertti on noin kaksituntinen kokonaisuus, jonka ensimmäinen osa koostuu Miettisen sävellyksistä 2-rivisellä haitarilla yhdessä Lammassaaren runoista kootun lausuntaesityksen kera, jonka miehet ovat yhdessä dramatisoineet. Jälkimmäinen osuus on viihteellisempi Lammassaaren musiikista koostuva, jossa miehet saavat Corner’sin lavalle ympärilleen bändin, jossa mukana mm. Einari Kärnä (viulu), Tuomo Leppiniemi (kontrabasso)

Keke Lammassaaren musiikki on melankolista pop/rockia, jonka sanoitukset ovat usein varsin pohdiskelevia käsitellen aiheita laidasta laitaan. Mukana on niin parisuhdetematiikkaa kuin yhteiskunnallisempia aiheitakin, huumoria unohtamatta. Musiikillisesti Lammassaari on myös monimuotoinen kulkien Juice Leskisen suomirockista aina Egotripin modernimpaan tunnelmointiin ja Samuli Putron vähäeleiseen tarinankerrontaan.

Lippu 5 €

La 23.2. ”Suuri Viihdekonsertti”

La 23.2. Snellman-sali klo 15 ja klo 19 

Valokuvia

Guardia Nueva -orkesteri

Johtaa ja juontaa Raimo Vertainen
Solisteina: Arja Koriseva, Tomi Metsäketo, Sami Heinonen ja Jonna Pirttijoki

Guardia Nueva on musiikillinen runsaudensarvi. Suuri viihde- ja tango-orkesteri täynnä pauhaavaa voimaa ja suunnatonta herkkyyttä. Nuorten soittajien lumoavan taitava joukko johtajanaan aina yhtä tulenpalava kapellimestari Raimo Vertainen. Todellinen M.U.S.I.K.A.N.T.T.I *)

Vuonna 2001 alkanut tarina jatkuu vahvana. Repertuaari on kasvanut argentiinalaisista tangoista suomalaiseen viihdemusiikkiin, elektrotangoon, kirkko- ja joulumusiikkiin. Kaiken takana on yksi ja sama: monipuolinen, herkkä, voimakas ja taipuisa timantti, Guardia Nueva. Orkesteri, jonka kohdalla pelkkä kuuntelu ei riitä, Guardia Nueva täytyy kokea!

Arja Koriseva on musiikkitaivaan rakastettuja kiintotähtiä. Vuoden 1989 säteilevä tangokuningatar on tehnyt huikaisevan uran suomalaisessa musiikki-, tv- ja teatterimaailmassa. Neljätoista levyä, lukemattomia konsertteja, liuta listahittejä ja unohtumattomia musikaalirooleja. Aivan oikea kuningatar.

Samettiääninen Tomi Metsäketo on ollut urallaan monessa mukana. Jo 80-luvulla hän lauloi Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Suomen Kansallisoopperassa poikasolistina ja toimi vuosikymmenen solistisissa tehtävissä Cantores Minores -kuorossa. Erityisen tunnettu hän on italiankielisten serenadien ja laulelmien tunnelmallisena tulkkina sekä upeista musikaalirooleistaan: Les Misérables, The Sound of Music, Me and My Girl ja Odysseus.

Kokkolalainen laulaja Sami Heinonen on 20 vuoden aikana ollut monenlaisissa musiikkiprojekteissa mukana. Viimeisimpänä mainittakoon tangomarkkinat, jossa hän selvitti tiensä finaalin karsintaan saakka.

Liput 28 € / S-etukortilla 25 €

Snellman-salin takaosassa on nouseva katsomo.

Loppuunmyyty!

*) Määrätietoinen, Uupumaton, Sovittaja, Kapellimestari, Antautuva, Notatoija, Tulisieluinen, Tahdikas, Ideanikkari.

Guardia Nueva

Arja Koriseva

Tomi Metsäketo

La 23.2. Kallentori laulaa, tanssii ja soi

La 23.2. Kallentori klo 10.00–12.00
Valokuvia

Seurassanne Torikööri, Kokkolanseudun harmonikkakerho ja Pedersören harmonikkakerho. Laulua ja soittoa kaikkien iloksi. Yleisö on tervetullut mukaan laulamaan ja tanssiakin sopii. Mukana soittamassa ja laulamassa humoristisen lupsakka juontaja Matti Lepänhaara.

Jo reilusti tiistakymmentä vuotta on Toriköörin laulu ja soitto kajahtanut aina kesälauantaisin torin reunalla, Suntin rannalla. Talvisin kööri kokoontuu joka toinen lauantai Voudintalolla. Reino Porko hankki Toriköörille yli 200 tuttua laulua sisältävät laulukirjat – kolme painosta on jo puhki laulettu ja neljänteen saatiin lisukkeeksi aimo annos joululauluja. Torikööri ilahduttaa kokkolalaisia vuoden ympäri!

Huhtikuussa 1974 perustetun Kokkolanseudun harmonikkakerhon puheenjohtajana on toiminut Helge Järvenpää jo parikymmentä vuotta. Kerholla on jäseniä 50, joista aktiivisoittajia 25, keikalla yleensä 15 soittajaa. Soitto on vienyt kerholaisia myös maailmalle, haitari on soinut niin Kanadassa, USAssa kuin Espanjassakin. Oman, runsaan solistikaartin lisäksi solistina on vieraillut myös Matti Korkiala.

Pedersören kansalaisopiston harmonikkaryhmä on joukko iloisia soittajia, jotka tarjoavat soitollaan perinteisen suomenruotsalaisen tanssi- ja harmonikkamusiikin helmiä. Ryhmän laulusolistin eläytyminen ja huumori tuo mausteen esiintymiselle. Johtajana Mia Willnäs.

Vapaa pääsy

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput