Archive for Harriet Jossfolk-Furu

Kokkolan Talviharmonikka-festivaalille EFFE-laatuleima

Iloisina ilmoitamme että Kokkolan Talviharmonikalle on myönnetty jo toisen kerran Euroopan parhaimpien festivaalien tunnustus, EFFE Label -laatuleima, vuosille 2019–2020.

EFFE-järjestön (Europe for Festivals, Festivals for Europe) valtuuttamat kansalliset asiantuntijat ja kansainvälinen arviointilautakunta päättivät antaa laatuleima-tunnustuksen festivaaleille, jotka täyttivät korkean taiteellisen tason, paikallisen osallisuuden ja festivaalin kansainvälisen suuntautuneisuuden kriteerit.

Laatuleiman perustelut: Festivaali on sympaattinen festivaali, moni-ilmeinen ja omaa korkean taiteellisen tason. Talviharmonikan toivotaan kehittävän edelleen aktiviteettiaan ja merkittävyyttään.
www.effe.eu

 

Aivan huikea Kokkolan Talviharmonikka

Kahdeskymmenesensimmäinen Kokkolan Talviharmonikka päättyi sunnuntaina 17. helmikuuta perinteisin menoin Haitarihiihtoon ja Monotansseihin. Hillitön auringonpaiste ja upea talvipäivä houkuttelivat Rastimajan täyteen, ja monolla pantiin koreasti. Mahtava festariviikko sai arvoisensa päätöksen.

– Aivan huikea viikko.Talviharmonikan aikaan kaupungissa sykki aivan oikea festivaalifiilis, taiteellinen johtaja Raimo Vertainen hehkuttaa onnellisena.

Silmät alkavat säihkyä erityisesti kävijämääristä puhuttaessa – vuosi vuodelta ne nousevat ylöspäin.

– Kokkolan Talviharmonikan yleisömäärä oli tänä vuonna noin 5300, hän kertoo ylpeänä, mutta alleviivaa, että taloudellinen tulos selviää vasta parin kuukauden kuluttua.

– Tiukkaa on myös meidän festivaalilla. Osaan konsertteihin tuli väkeä arvioitua vähemmän, osaan enemmän. Mehän olemme sikäli aina omituisessa tilanteessa, että Talviharmonikan valtion festivaalituen suuruus selviää vasta reilusti festivaalin jälkeen.

– 5300 on mahtava lukema tapahtumalle, joka sijoittuu keskelle kylmintä talvea ja rajallisiin puitteisiin. Ilmaistapahtumia oli yli puolet kaikista.  Ulkoilmakonsertit ovat helmikuussa aika erilaisia kuin heinäkuussa, mutta toki meitä tänä vuonna sää suosi hienosti. Ja ulkonakin tarkeni tavallista paremmin, kun sauna lämpeni kävelykadulla moneen kertaan ja veti lauteet täyteen, Vertainen virnistää.

Hyväksi havaittu kaava – ja nuoria lisää yleisöön!
Kokkolan Talviharmonikan kahdenkymmenen vuoden kehityskaarta pohtiessaan Raimo Vertainen toteaa viikon ohjelman noudattaneen hyväksi havaittua kaavaa suorastaan poikkeuksellisen onnistuneesti: koko ajan tapahtui vaikka mitä. Joka päivä oli ilmaisia yleisötapahtumia, pitkin viikkoa oli huippukonsertteja kaiken ikäisille ja kaikki tutut elementit nuorista virtuooseista Kallentorin irrotteluun.

– Järjestelyt toimivat tosi hyvin, kaikki – sekä esiintyjät että tekijätiimin ydinjoukko – pysyivät terveinä ja tänä vuonna onnistuimme entistä paremmin houkuttelemaan kaikenikäistä yleisöä. Myös nuoret aikuiset löysivät konsertteihimme aiempaa paremmin. Eri tyylit ja musiikinlajit toimivat hienosti. Kaiken lähtökohta on tietysti pysyvät elementit, joita sekä yleisö että esiintyjät aina innolla odottavat. Sen päälle rakentuu se kaikki muu, joka usein nousee enemmän esiin, Vertainen muistuttaa ja kiittää koko Kokkolaa saumattomasta yhteistyöstä.

Viikon tähtihetkistä Vertainen nostaa tiistai-illan Ullavassa.

– Taide Vionojalla avautui poikkeuksellinen näyttely ja avajaisten jälkeen nautimme konsertista. Minua lämmitti erityisesti, kun Yli-Ullavaan saakka, jonne kyllä täytyy lähteä aivan varta vasten ja ajatuksella, tuli hyvin yleisöä paikalle.

Loppuviikon ohjelmassa peruselementit olivat tutuilla paikoillaan. Torstaina soi niin Pietarsaaressa kuin Kokkolassakin, perjantaina YLE radioi Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin konsertin, jossa mm. kantaesitettiin Veli Kujalan harmonikkakonsertto solistinaan Petteri Waris ja lauantaina nautittiin Guardia Nuevan Suuresta Viihdekonsertista kahteen kertaan. Solisteina tällä kertaa Jennie Storbacka ja Mika Pohjonen. Ensimmäistä kertaa Guardia Nuevan viulurivistössä nähtiin yhtä aikaa lavalla  myös äiti ja tytär – Anna ja Fanni Koivisto.

– Tästä on hyvä jatkaa, Vertainen huokaisee tyytyväisenä.

Kiitos ja kumarrus, helmikuussa 2020 jatketaan!
– Tämä festivaalifiilis kantaa meidät lennokkaasti kohti seuraavaa Kokkolan Talviharmonikkaa! KIITOS yleisölle, esiintyjille, tukijoille, ystäville. Nyt on aika levähtää hetki, mutta laittakaa jo kalenteriin ylös ensi vuoden festivaalit: Kokkolan XXII Talviharmonikka vietetään 9.-16.2.2020,  Kokkola 400 -hengessä. www.talviharmonikka.com

Kallentorin markkinat la 16.2

Ystävänpäiväilta Kruununvuodintalolla 14.2.2019

Bussresa från södra Österbotten

Anteeksi, mutta tämä kirjoitus on saatavana ainoastaan näillä kielillä: Ruotsi.

Valokuvanäyttely: Kokkolan Talviharmonikka 20 v

Anne Yrjänä on valokuvannut festivaalilla vuosien 2009-2017 aikana. Näistä 24 000 valokuvasta hän on valinnut osan virtuaaliseen näyttelyyn!

Koko näyttelyn kuvat

Kuvia 2018

Su 17.2 Monotanssit Haitarihiihdolla

Rastimaja klo 12.00-15.00
Ahvenpolku 8

 

 

 

 

 

 

 

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä ja tanssahdella, kun sutjakkaat sävelet siivittävät menoa. Rastimajan takka loimuaa tunnelmaa luoden. Monotansseissa musiikin takaa Kokkolan Harmonikkaklubi. Rastimajalla suksien voitelu- ja huoltomahdollisuus.

Mehutarjoilu
Vapaa pääsy

La 16.2 Kallentori laulaa, tanssii ja soi

Kallentori klo 10.00-13.00
Pitkänsillankatu 15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seurassanne suomalaisin sävelin Torikööri laulaen ja soittaen kaikkien iloksi.
Mukana myös Kokkolanseudun harmonikkakerho. Vierailevana kerhona Harmonikkatrio Aurore Jyväskylästä ja Duo Janne & Pekka (Alaveteli/Kokkola) viihdyttävät perinteiseen tyyliin.

Laulu ja soitto raikaa, tanssiakin saa.

Seremoniamestari Seppo Lankinen jutustelee, tarinoi ja lurauttelee sävelen jos toisenkin.

Olkaa tervetulleita!

La/Lö 16.2 Rosson Talvikaraoke

Rosson kulma klo 15.00-21.00
Isokatu 4 

Kaupan ja kulttuurin päivä. Kaikenikäiset innokkaat laulajat ovat lämpimästi tervetulleita laulamaan omia suosikkisävelmiä karaoken tahdissa!

Musiikkiesityksiä

La 16.2 Saunan henki

Rosson kulma klo 18-21

 

 

 

 

 

 

 

Saunomista, musiikkia, karaokea ja paljun puhdistavaa vettä.
Olet tunnelmassa keskellä Kokkolaa, tervetuloa saunaan!
Rosson kulmalle kohoaa kaksi tynnyrisaunaa ja palju.
Saunojen vieressä olevissa teltoissa on erilliset pukeutumistilat miehille ja naisille.
Ilta hämärtyy, keskustan valot syttyvät ja saunan tervainen tuoksu valtaa kaupunkimme kadun.
Tule saunomaan, kokoa porukka mukaan.

Saunaisännät ovat Teemu Haapaniemi ja Seppo Lankinen.

Vapaa pääsy

La 16.2 Harmonikkanäyttely

Snellman-salin edustalla klo 10.00-15.00
Vingenkatu 18

Lasse Pihlajamaan harmonikkojen myyntinäyttely.

Fritt inträde

La 16.2 Suuri Viihdekonsertti

Konserttikuvat

Snellman-sali klo 15.00 ja 19.00
Vingenkatu 18

 

 

 

 

 

 

Guardia Nueva
Solisteina Mika Pohjonen ja Jennie Storbacka
Kapellimestarina ja juontajana Raimo Vertainen

Talviharmonikan viihdekonserteissa Guardia Nuevan solisteina nähdään tulinen tenori ja tangokuningas Mika Pohjonen ja Voice of Finlandista tunnettu Jennie Storbacka.
Mika Pohjosen vangitseva tenoriääni on tuttu Guardia Nuevan kanssa ja yleisö on toivonut kuulevansa tätä lisää. Nyt tuo toive toteutuu!
Ensimmäistä kertaa viihdekonsertissa Guardia Nuevan kanssa lavalle nousee kirkasääninen Jennie, joka on kotoisin Ähtävältä ja esiintyy syksyllä 2018 Vaasan kaupunginteatterin Myrskyluodon Maijassa. Jennie esiintyi myös viimeisimmissä Linnanjuhlissa.
Talviharmonikan viihdekonsertin ohjelmisto on suomalaisesta kansainväliseen, tangoista musikaalisävelmiin ja elokuvamusiikkiin. Musikaalien sävelaarteistoa kuulet kaikilla mausteilla.

Liput 30 €
S-etukortilla 27 €

Osta lippu klo 15.00

Osta lippu klo 19.00

La 16.2 Milonga-iltamat – Tango del Norte

 Original Sokos Hotel Kaarle, klo 21.00-24.00
Kauppatori 4

 

 

 

 

 

 

 

Argentiinalaisen tangon ilta.
Tule kokemaan tulisen tangon syke ja latinalainen hehku.
Tule tanssimaan musiikin mukana, kuuntele ja nauti– ihan miten haluat.
Tango DJ aloittaa illan, klo 22.00-23.00 esiintyy hieno suomalainen tangoduo
Tango del Norte.

Hiljaa yössä…soi sävel tähtein vyössä

Tango del Norte
Tango del norten taitavissa käsissä argentiinalainen tango ja eteläamerikkalainen kansanmusiikki tempaavat takuulla kuulijat mukaansa. Lukuisia kiertueita ympäri Suomea tehnyt, argentiinalaisten laulajatähtien kanssa työskennellyt ja ulkomailla konsertoinut duo saa vuosien tutkimisen ja perehtymisen tuloksena tangon kuulostamaan juuri siltä aidolta ja alkuperäiseltä – kuin suoraan Buenos Airesin ravintolasta.

Sami Pirttilahti voitti elokuussa 2018 Yhdysvalloissa arvostetun Che Bandoneon-kilpailun.

Sami Pirttilahti bandoneon
Ville Westergård piano

Vapaa pääsy

Pe 15.2 Lastenkonsertti BayanTonic

Snellman-sali klo 9.00
Vingenkatu 18

Kokkolan ruotsinkielisin ala-asteen oppilaille

 

 

 

 

 

 

 

Lars Karlsson kaksirivinen
Øivind Farmen harmonikka/bajan

Ruotsalainen vähärivistaituri Lars Karlsson on valittu sekä vuoden harmonikkataiteilijaksi Ruotsissa että voittanut Pohjoismaiden mestaruuden solistisarjassa.
Øivind Farmen on norjalainen, Trondheimista kotoisin oleva harmonikkamaestro, joka esittää niin norjalaista kansanmusiikkia, kuin aikamme musiikkiakin.
Yhdessä Lars ja Øivind ovat soittaneet Bayan Tonic duona mm. USA:ssa, Itävallassa, Englannissa ja Islannissa. Ohjelmisto kattaa lyyrisiä lauluja, kansanmusiikkia, tangoa, maailmanmusiikkia ja klassisia kappaleita.

Yhtye on nauhoitti live-dvd:n vuonna 2011 ja julkaisi singlen 2014.

Koululaiskonsertti loppuunmyyty

Pe 15.2 Säveliä senioreille

klo 10.00 Kokkola, Kuusikummun palvelutalo, Kuusitie 20
klo 12.00 Kokkola, Tervakartano, Tehtaankatu 27
klo 13.15 Kokkola, Honkaharjun palvelutalo, Sairaalankatu 2 C
klo 14.45 Kruunupyy, Sandbacka vårdcenter, Sokojantie 25

 

 

 

 

 

 

 

Seppo Lankinen musisoi ja laulaa vanhusten palvelutaloissa.
Valsseja, tangoja, iskelmiä ja paljon tunnettuja lauluja luvassa- ehkä muutama kaskukin.

Seppo Lankinen on Drake Arts Centerin residenssitaiteilija.

Vapaa pääsy

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput