Archive for Anne

Kokkolaa talvella

Su 14.2.2016 klo. 17.00 Mannerheimin auki

9EE-iNmOFuLlIFkri5vh7OMB-Elrn5_xVjLtvz49Bmc,QxqeykNNItqGrfBleWDD5g0Zj4K9I2FQBeu5poM0So0

 

 

 

 

 

 

 

Talvella elettiin kaupungissamme hiljaiseloa. Talojen seinustoille kasaantuneet lumikinokset valaisivat kulkijan tietä, ja valtaporvarien portinpielissä olevat lyhdyt loivat tunnelmaa.

Kokkolan Matkailuoppaat kertovat totta ja tarua talvisesta Kokkolasta vanhassa kaupungissa, Neristanissa. Kierroksen päätteeksi Laivurintalon pihapiirissä tarjolla lämmintä Laivuringlögiä sekä Hiljan pipareita.

Tervetuloa!
Vapaa pääsy

Kokkolan XVII Talviharmonikka oli huikea menestys

(Tiedote 23.2.2015)

Seitsemästoista Kokkolan Talviharmonikka -festivaalin kahdeksan tapahtumarikasta päivää päättyi leppoisasti sunnuntaina Haitarihiihtoon. Viikon aikana järjestettiin kaikkiaan 35 tapahtumaa, joista yli puolet oli ilmaisia. Tapahtumiin osallistui kaikkiaan 4500 kuulijaa – kasvua noin 100 viime vuodesta.

Työntäyteisen viikon jälkeen Talviharmonikan taiteellinen johtaja Raimo Vertainen on väsynyt mutta onnellinen mies.

Monipuolinen ja upea viikko
Viikkoa taaksepäin katsoessaan Raimo Vertainen nostaa esiin monia tähtihetkiä. Viikko alkoi reippaasti HaitariSisäSuunnistuksella sunnuntaiaamuna. Iltapäivällä oli onnistunut kahvikonsertti, illansuussa talvinen käyskentely Neristanissa ja upean aloituspäivän kruunasi ESSe Qvintetin pietarilainen taituruus. Maanantai-illan ohjelmassa oli alusta saakka ohjelmistoon kuulunut ”Nuorten virtuoosien irrottelu”. Tiistaina oli lastenkonsertteja, pulkkamäkeä ja Roman Schatzin mielenkiintoinen kulttuurishokki-luento, illalla konservatorion salissa täyttyi Raimo Vertaisen pitkäaikainen haave.

– Idea Wagnerin musiikin soittamisesta harmonikalla ehti muhia yli kymmenen vuotta. Tiistaina unelmani vihdoin toteutui – ja millä tavalla. Baritoni Esa Ruuttunen oli parhaimmillaan, Janne Valkeajoki korvasi harmonikallaan kokonaisen harmonikkaorkesterin mykistävästi ja kokonaisuutta täyden Roman Schatzin tarinointi Wagnerin elämästä ja oopperoista. Tätä kannatti odottaa!

Keskiviikkona konservatorion sali oli ääriään myöten täynnä, kun Jorma Uotinen ja Trio Avec toivat tullessaan kiihkeän pariisilaistunnelman.

Torstaina vietettiin toisen kerran Talviharmonikan Pietarsaari-päivää. Oli lounasmusiikkia Campus Allegrossa, Nuoren Suomalaisen Harmonikkaorkesterin konsertti Snellman-salissa ja M.A. Numminen & Pedro Hietasen jazzklubilla O´Learys-pubissa.
– Kulttuuriyhteistyö naapurikaupunkien välillä toimii loistavasti. Snellman-sali on jo varattu ensi vuodeksi, Vertainen toteaa.

Perjantaina Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri johtajanaan Anna-Maria Helsing ja solistina harmonikkataitelija Niko Kumpuvaara konsertoivat sykähdyttävästi – konsertti kuultiin suorana YLE Radio1 – illalla YLEn kulttuuriohjelma Stradassa nähtiin, kuinka komeasti ja monipuolisesti harmonikka soi Kokkolassa.

Lauantaina aamupäivällä Kallentori soi jälleen tupaten täynnä. Suuren suosion siivittämänä tapahtuma oli tunnin aiempaa pitempi. Viikon kruunasivat Guardia Nuevan kaksi juhlakonserttia solisteina hallitseva tangokuningas Teemu Roivainen ja Kokkolan Ykspihlajan nuoret naiset, Satamakadun Seireenit. Illalla meno jatkui vielä La Riippa Groupin tahtiin Calle Night Clubissa.

Sunnuntaina otettiin jo rauhallisesti ja hiihdeltiin Rastimajalle. Siellä Jari Saarenpää viihdytti sivakoijia.

Kiitos ja kumarrus, ensi vuonna tavataan!
– Festivaali meni loistavasti, välillä en tosin tiennyt mikä viikonpäivä on. Tapahtumat olivat viikonpäiviä. Olen todella tyytyväinen festivaaliimme. KIITOS yleisölle, esiintyjille, tukijoille, ystäville. Nyt on aika levähtää hetki, mutta kalenteriin voi jo laittaa ylös, että Kokkolan XVIII Talviharmonikkaa vietetään 14.–21.2.2016.

www.talviharmonikka.com

Lehdistötiedote; päätösviikonloppu

Kokkolan XVII Talviharmonikan huikea päätösviikonloppu

Talviharmonikan aloitus- ja päätösviikonlopun painopistettä on muutettu aiemmista vuosista. Tänä vuonna harmonikantäyteinen viikko lähti käyntiin heti täydellä voimalla – monipuolista ja korkeatasoista ohjelmaa aamusta iltaan. Päätösviikonlopun sunnuntaita on vastaavasti kevennetty. Tapahtumarikkaan viikon ja huikean lauantain jälkeen viikon ohjelma päättyy sunnuntaina leppoisasti Rastimajalle sivakoiden Haitarihiihdon tahdissa sunnuntaiaamuna.
Mutta ennen sunnuntain sivakointia tapahtuu vielä paljon!

Suomalaisen harmonikan historia
Kaupunginkirjaston Hongell-salissa FT Marko Tikka esittelee suomalaisen harmonikan historiankirjaa. Tuore ja perusteellinen teos pureutuu niin soittimeen, musiikin esittäjiin kuin ihmisiinkin. Kirja on ensimmäinen laaja kooste harmonikan historiasta Suomessa.
Pe 20.2.2015 klo 17 Kaupunginkirjaston Hongell-sali – vapaa pääsy.

Rautawaara-klubi rikkoo pubikonsertin rajoja
Corner´s Pubissa perjantai-iltana esiintyy Julia Hansson ystävineen ja Miia Palomäki & Leija Lautamaja. Matkaa tehdään kansanmusiikista rytmimusiikin kautta klassiseen. Lavalla sekä ammattilaisia että opiskelijoita Keski-Pohjanmaan konservatoriosta ja Centria ammattikorkeakoulusta.
Pe 20.2.2015 klo 23 Corner´s Pub, Torikatu 24. Liput 5 €.

Kallentori laulaa, tanssii ja soi
Lauantai-aamun tapahtuma ostoskeskus Kallentorissa on yksi viikon suosituimpia – niinpä se kestää entistä pidempään: 10-13. Mukana menossa tietysti Torikööri, vaasalainen Vasa Arbis, Kokkolanseudun Harmonikkakerho sekä Kokkolan Harmonikkaklubi.
La 21.2.2015 klo 10-13 Kallentorilla, vapaa pääsy.

Rosson talvikaraoke
Toppahousukansan huippujuttu Rosson kulmalla lauantai-iltana. Tänä vuonna Rosson tapahtumassa on aivan uusia vinkeitä – kisaamaan pääsee mm. ilmahaitarin soittomestaruudesta. Ilmoittautuminen kisaan alkaa klo 16, kisa klo 17.
La 21.2.2015 klo 16 alkaen Rosson kulmalla. Vapaa pääsy.

Suuri Viihdekonsertti
Guardia Nuevan Suuri Viihdekonsertti on viikon odotettu huipennus. Tämän vuoden konsertin tärkeä henkilö on Olavi Virta, jonka syntymästä tulee helmikuun lopussa kuluneeksi 100 vuotta.
Ensimmäistä kertaa Guardia Nuevan solistina nähdään hallitseva tangokuningas Teemu Roivainen, joka tulkitsee intohimoisesti Virran klassikkotangoja vuosien varrelta. Satamakadun seireenit liitelevät kuulijoiden sydämiin Harmony Sistersien klassikkosävelin ja Ticotico pääsee guardiamaiseen käsittelyyn.
La 21.2.2015 klo 15 ja 19 Snellman-salissa. Liput 28 € / S-Etukortilla 25 €.

La Riippa Group
Suuren Viihdekonsertin jälkeen ehtii vielä Calle Night Clubiin nauttimaan yhden keskipohjalaishelmen – La Riippa Groupin – jazz-blues-tango-folk rock-pohjaisesta ilotulituksesta. Dramaattisen monitahoista musisointia ja laulua täynnä tunteenpaloa ja rakkautta musiikkiin. Hyvänä höysteenä Alavetelin murre… Maistiaiseksi herkkupala YouTubesta: https://www.youtube.com/watch?v=44vkv0p2i1I
La 21.2.2015 Calle Night Club, Kauppatori 4 klo 23. Liput 8 € / S-Etukortilla 6 €.

Sunnuntaina on sivakoinnin aika. Haitarihiihto Rastimajalle klo 11-13. Rastimajan takan loimussa musiikki ja mehu lämmittävät. Vapaa pääsy. Sunnuntaihiihdon jälkeen on aika ladata akut ja kääntää Talviharmonikan katse vuoteen 2016. www.talviharmonikka.com

Pariisin taivaan alla

Pariisin taivaan alla

Keskiviikkoiltana 18. helmikuuta Jorma Uotisen ja muusikoiden draamakonsertti vie kuulijansa Keski-Pohjanmaan konservatoriolla pariisilaistunnelmiin. St-Germainen kahviloista Seinen pohjalle saakka. Edith Piaf, Jacques Brel, Leo Ferre, Juliette Greco…. Ranskalaisen chanson-perinteen kuolemattomat tulkit innoittavat edelleen. Konsertissa kuullaan monia ikivihreitä kappaleita, kuten La vie en rose, Ne me quitte pas, Avec le temps ja Il n´y a plus d´apres.

Uotinen on konsertoinut pianisti Jari Hakkaraisen, haitaristi Petri Ikkelän ja sellisti Hele Plathanin kanssa menestyksekkäästi yli kymmenen vuoden ajan. Talviharmonikan yleisö saa nauttia uudesta konserttikokonaisuudesta, jonka ensiesitys oli viime syksynä.

– Konsertissa on mukana sellaisia lauluja, jotka ovat kulkeneet mukanani jo niiltä vuosilta, kun tanssin Pariisissa. Kahdeksan kappaleista on uusia. Jokainen konsertin kappale on minulle läheinen, yksikään ei ole vain täytettä.

Jorma Uotinen mainitsee, että Leo Ferren kappaleet ovat suomalaisille oudompia.

– Niitä ei ole Suomessa usein esitetty, varsinkaan ranskaksi laulettuina.

Jacques Brelin kappaleiden esittämistä Uotinen on valmistellut jo pitkään.

– Esitettävään kappaleeseen täytyy rakentaa oikea suhde ja sovitus on tärkeä. Nyt ne ovat valmiita tulemaan ulos, hän toteaa Petri Ikkelän sovitusta kiitellen ja mainitsee vielä nimeltä yhden tärkeän kappaleen.

– Jari Hakkaraisen Tuulet tyyntyneet on mukana jokaisessa konsertissani.

Pariisin taivaan alla
ke 18.2. klo 10 Konservatoriolla, Pitkänsillankatu 16. Liput 25 €.
Jorma Uotinen laulu
Jari Hakkarainen piano
Petri Ikkelä haitari
Helena Plathan sello

Talviharmonikka ravistelee Wagneria, tiedote 16.2.

Talviharmonikka ravistelee Wagneria
Kokkolan XVII Talviharmonikassa koetaan tiistaina 17.2.2015 jotakin maailmanmittakaavassa täysin ennenkuulematonta: harmonikka + Wagner + baritoni ripauksella Lisztiä ja Bachia.
Päivällä koetaan ensin kulttuurishokki.

– Tällaista yhdistelmää ei ole ennen nähty missään! idean isä, Talviharmonikan taiteellinen johtaja, harmonikkaguru ja vankkumaton Wagner-fani Raimo Vertainen takaa ja jatkaa:
– Jos Wagnerin elinaikana olisi ollut olemassa nykyinen konserttiharmonikka, Wagner olisi varmasti säveltänyt musiikkia suoraan sille. Harmonikka soveltuu loistavasti Wagnerin musiikin esittämiseen!

Konsertissa harmonikkaa soittaa Janne Valkeajoki, aariat laulaa baritoni Esa Ruuttunen ja aiheeseen yleisön johdattelee koko Suomen tuntema sakemanni Roman Schatz.

– Kun Raimo esitti idean, ajattelin ensin ”hullu mies”, mutta mitä enemmän olen sitä nyt soittanut, sitä vakuuttuneempi olen harmonikan vahvuuksista Wagnerin musiikissa. Harmonikka tuo Wagnerin sävellyksiin tiettyä lyyrisyyttä, toki sopivasti myös tulistelua, Valkeajoki kertoo.

Ei pönötystä
Pitkän, kansainvälisen uran tehnyt baritoni Esa Ruuttunen odottaa ainutlaatuista Wagner-yhteistyötä avoimen uteliaana.

– Odotan mielenkiinnolla, kuinka yksi huippusoittaja korvaa kokonaisen orkesterin. Luvassa on epäilemättä aikamoinen elämys. Uskon, että tällä kokoonpanolla Wagnerin ooppera-aarioihin tulee toisella tavalla joustavuutta kuin perinteisessä konsertissa. Meillä jokaisella on hyvin vahva ja erilainen rooli. Tästä ei tule pönötystä, paljon Wagneria laulanut Ruuttunen tuumaa.

– En eläissäni ole ollut sellaisessa tilanteessa, jossa saman konsertin aikana esitän samasta teoksesta useampaa eri roolihahmoa.

Baritoni & harmonikka -yhdistelmän täydentää illan itseoikeutettu juontaja, Suomen virallinen saksalainen Roman Schatz, jolla itsellään on kansallisaarteeseen sangen ristiriitainen suhde.

– Illan aikana kerron Wagnerin elämästä minä-muodossa. Mitä enemmän olen häneen nyt tutustunut ja kuunnellut Wagnerin musiikkia, niin täytyy kyllä sanoa, että hän oli aika rankka jätkä. Hänen elämäntarinansa on hurja eivätkä sitä saksalaisetkaan hyvin tunne. Wagner on saksalainen ikoni sekä positiivisessa että negatiivisessa mielessä. Ennen tätä en ole oikein ollut Wagner-fani ja olen sen usein sanonutkin, mutta mitä enemmän olen Wagneria nyt kuunnellut, sitä enemmän ”it goes on me”. Hänen ehdottomuuttaan musiikissa ja elämässä ei voi kuin ihailla. Sille täytyy nostaa hattua. Mahtijätkä, jota en kyllä haluaisi pääministeriksi enkä naapurikseni, Schatz lataa.

Raimo Vertainen uskoo ideansa poikivan jotain ihmeellistä.
– Harmonikka tuo Wagnerin musiikkiin uusia sävyjä, luonnetta, syvällisyyden uuden tason. Uskon, että harmonikka voi tavoittaa Wagnerin musiikista jotakin sellaista, mitä Wagner olisi toivonut, jos olisi tiennyt sen olevan mahdollista!

Päivällä kulttuurishokki
Ennen Wagner-täyteistä iltaa Roman Schatz pitää Kokkolan seudun opiston juhlasalissa ”Oikein väärin ymmärretty – suomalainen kulttuurishokki” -luennon.

– Olen pitänyt tämän esitelmän usein ennenkin. Viime vuosina sekä suomalaisten määrä ulkomailla että ulkomaalaisten määrä Suomessa on kasvanut räjähdysmäisesti. Esitelmäni raottaa suomalais-ugrilaisen arvomaailman perussääntöjä. Kerron myös esimerkkejä siitä, kuinka suomalaiset eroavat esimerkiksi saksalaisista tai ranskalaisista. Suomessa ei esimerkiksi ole olemassa sanaa ”please”, ”bitte”. Kiitos toimii molemmin puolin, suomalaisella ei ole tarvetta nöyristellä eikä pokkuroida ketään. Ja puhelimessa ulkomaalaisen kanssa vastapuolen tyypillisin repliikki on ”Are You still there?”. Suomalaiseen puhekulttuuriin kuuluu tauot ja vastapuolen kuuntelu, toisessa päässä luullaan keskustelukumppanin kadonneen langalta, Schatz valaisee.

Tiistai 17.2.2015
Oikein väärin ymmärretty – suomalainen kulttuurishokki – Roman Schatzin luento klo 17 Kokkolan seudun opiston juhlasalissa – vapaa pääsy.
Mestareiden seurassa – Ilta Richard Wagnerin musiikin parissa Konservatoriolla klo 19. Liput 15 € / 10 €

Kokkolan XVII Talviharmonikka räväkästi käyntiin

Jo 17. kertaa järjestettävä Kokkolan Talviharmonikka pyörähtää käyntiin täydellä voimalla sunnuntaiaamuna 15. helmikuuta. Juhla jatkuu seuraavaan sunnuntaihin saakka!

Talvisen musiikkitapahtuman alku on poikkeuksellisen urheilullinen – HaitariSisäSuunnistus alkaa Länsipuiston koululla aamuyhdeksältä. Ympäri Suomea paikalle sapuvat suunnistajat koluavat rasteja koulun ympäri ja haitari soi neljässä kerroksessa!

Sunnuntai-iltapäivällä haitaritunnelma jatkuu Snellman-salin kahvikonsertilla, kun Tiernapojat, K-30rkesteri yhdistävät voimansa ja kahvi-isäntänä tarinoi Aku-Petteri Pahkamäki. Kahvikonsertti on osa Keski-Pohjanmaan maakuntajuhlavuotta.

Ennen illan pääkonserttia on aikaa käyskennellä vielä Neristanin tunnelmissa. Mannerheiminaukiolta lähtee iltaviideltä kävelykierros, jonka pyörteissä Kokkolan matkaoppaat johtavat joukon menneen maailman tunnelmaan. Miten Kokkolassa ennen vanhaan asuttiin ja elettiin. Paukkuiko pakkanen Neristanin nurkissa sisällä vai ulkona, tuliko lunta tupaan? Kierroksen päätteeksi laivurin glögiä ja Hiljan pipareita.

Vieraita Pietarista
Sunnuntai-iltana klo 19 ehdoton suunta on konservatorion sali. Pietarilainen ESSe Quintet aimo annoksen Venäläistä loistoa. Kvintetti yhdistää soitannassaan venäläis-slaavilaisen syvän tunteellisuuden ja teknisen virtuositeetin saumattomaan yhteissoittoon. Kvintetti – balaikka – domra – bassobalaikka ja kaksi harmonikkaa – on voittanut lukuisia kansainvälisiä kilpailuja. Kokkolassa kuultava konsertti on mielenkiintoinen yhdistelmä venäläisiä sävelmiä, Michael Jacksonia ja Vivaldia.

Kvintettiin voi tutustua heidän nettisivuillaan: http://en.esse-quintet.ru/ ja YouTubessa osviittaa taidoista antaa esimerkiksi: https://www.youtube.com/watch?v=oUfxRGTraXY

Tuttua – ja Wagneria!
Talviharmonikkaviikon annissa – josta yli puolet on kaikelle kansalle ilmaista ja vapaata – on ainutlaatuisten herkkupalojen joukossa runsaasti myös tuttuja ja odotettuja elementtejä. Nuoret virtuoosit irrottelevat jälleen maanantai-iltana konservatoriolla, Loiskis-orkesterin lastenkonsertit soivat täysille saleille tiistaina ja keskiviikkona Hollihaassa, Lohtajalla ja Kälviällä, loppuviikosta toteutuu jälleen seniorikierros peräti seitsemässä palvelutalossa Kokkolan eri puolilla Kruunupyytä myöten.

Maailmanmittakaavan ainutlaatuisuuteen loikataan rohkeasti tiistai-iltana Mestareiden seurassa. Baritoni Esa Ruuttunen, harmonikkataitelija Janne Valkeajoki ja tekstinikkari Roman Schatz ravistelevat Wagneria ennakkoluulottomasti. Tämmöistä ei ole ennen tehty: yksi harmonikka korvaa kokonaisen harmonikkaorkesterin, Esa Ruuttunen astuu illan aikana monien Wagner-hahmojen saappaisiin ja ”Suomen virallinen sakemanni” Roman Schatz johdattelee meidät syvemmälle Wagnerin elämään ja ihmissuhdesotkuihin. Ennen illan konserttia Schatz ehtii pitää vielä Kokkolan seudun opiston juhlasalissa ”Oikein väärin ymmärretty – suomalainen kulttuurishokki” ratkiriemukkaan ja silmiäavaavan luennon.

Näillä eväillä Talviharmonikka saadaan hurmaavasti jälleen käyntiin. Tutustu ohjelmaan ja tervetuloa nauttimaan www.talviharmonikka.com

Mainitut ohjelmapoiminnat:
Sunnuntai 15.2.
HaitariSisäSuunnistus klo 9 Länsipuiston koululla (Torikatu 41)
Sunnuntain kahvikonsertti klo 15 Snellman-salissa (Vingenkatu 18) – liput 15 € / 10 €
Kokkolaa talvella -kävelykierros klo 17 Mannerheiminaukiolta – vapaa pääsy
ESSe Quintet klo 19 Konservatoriolla (Pitkänsillankatu 16) – liput 15 € / 10 €

Maanantai 16.2. Nuorten virtuoosien irrottelu klo 18 Konservatoriolla – vapaa pääsy

Tiistai 17.2.
Loiskis-lastenkonsertti Sankarihommia klo 9 Hollihaan liikuntasalissa / klo 12 Lohtajan Mainingissa ja keskiviikkona 18.2. klo 9 Kälviän Vapaa-aikatalon liikuntasalissa – loppuunmyyty.
Oikein väärin ymmärretty – suomalainen kulttuurishokki klo 17 Kokkolan seudun opiston juhlasalissa. Roman Schatzin luento, vapaa pääsy.
Laskiaisrieha klo 17-19 Roskarukalla – vapaa pääsy.
Mestareiden seurassa klo 19 Konservatoriolla – liput 15 € / 10 €

Ti 17.2. Mestareiden seurassa – Wagner

Ilta Richard Wagnerin musiikin parissa
Konservatorio klo 19.00
Pitkänsillankatu 16
Konserttikuvia

Esa Ruuttunen baritoni
Janne Valkeajoki harmonikka
Roman Schatz tekstit

_C9L7841

 

 

 

 

 

 

 

 

Ensimmäistä kertaa maailman musiikkiareenoilla saksalaisen säveltäjämestarin musiikkia harmonikalla ja baritonilla. Maailmanluokan baritoni Esa Ruuttunen ja nuoren polven taidokas muusikko täyttävät salin vangitsevilla esityksillä. Mukana myös Suomen ”virallinen saksalainen” – kirjailija Roman Schatz.

Esa Ruuttunen on hienoimpia suomalaisia baritoneja, joka on laulanut maailman merkittävimmillä areenoilla mm. Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnassa, Baijerissa, Lontoossa, Wienissä ja Berliinissä. Ainutlaatuisessa konserttikokonaisuudessa kuullaan Wagnerin tunnetuimpia aarioita mm. teoksista ”Tannhauser”, ”Lentävä Hollantilainen” ”Lohengrin” ja ”Reininkulta”. Sooloharmonikalla kuullaan Franz Lisztin sovitukset kappaleista ”Sentan balladi” ja ”Elsan uni”.

Richard Wagnerin dramaattinen ja voimakas, mutta myös herkkä sävelkieli tulee täydellä voimallaan esiin tämän illan konsertissa. Luonnollisesti myös Bachin musiikkikin saa osansa ohjelmassa.

Kirjailija Roman Schatz kertoo lennokkaasti Wagnerin elämästä, musiikista ja uskomattomista ihmissuhdesotkuista.

Liput  15 €/10 €

KP-Etukortilla -4 €

Etukortti 2015

Talviharmonikka tiedote 9.1.15

XVII Kokkolan Talviharmonikka 15.-22.2.2015

Järjestyksessään jo 17. Kokkolan Talviharmonikka luo jälleen odotetun, monipuolisen, ylättävän, rajoja rikkovan ja täyteläisen harmonikkakattauksen sydäntalven riemuksi.

Sunnuntaina 15. helmikuuta harmonikkaviikko alkaa yllättävän sporttisesti Länsipuiston koululla HaitariSisäSuunnistuksella. Eri puolilta Suomea saapuvat suunnistajat kiertävät rasteilla ympäri koulua haitarin soidessa joka kerroksessa. Sunnuntain kahvikonsertissa Kokkolan rakastetut Tiernapojat ja K30orkesteri yhdistävät voimansa Aku-Petteri Pahkamäen isännöidessä leppoisa iltapäiväkahvittelua. Kahvikonsertti on osa Keski-Pohjanmaan maakuntajuhlavuotta.

Aloituspäivän illansuussa Kokkolan matkaoppaat johdattavat kiinnostuneet Kokkolan vanhakaupunki Neristanin menneen maailman tunnelmiin ja konservatoriolla pietarilainen ESSe Quintet tarjoilee venäläistä loistoa. Näillä eväillä harmonikantäytteinen viikko saadaan hyvin käyntiin!

Ilmaiskonsertteja, Wagneria, luentoja…
Talviharmonikan taiteellinen johtaja Raimo Vertainen nostaa ylpeänä esiin talvisen tapahtumaviikon huippuhetkiä. Ohjelmassa on paljon tuttuja elementtejä uutuuksia, ajankohtaisuutta ja yllätyksiä unohtamatta.

Kuten ennenkin, on tälläkin kertaa yli puoleen viikon tapahtumista vapaa pääsy. On lastenkonsertteja ja erilaisia musiikkituokioita keskellä ja ympäri kaupunkia. Talviharmonikka vierailee peräti seitsemässä palvelutalossa Kokkolan eri kolkilla – myös Kruunupyyssä. Erityisen ylpeä olen yhteistyön vahvistumisesta Pietasaaren ja ruotsinkielisen haitarikansan kanssa, Vertainen luettelee viikon elementtejä ja jatkaa:

Mestareiden seurassa – ilta Richard Wagnerin musiikin parissa konservatoriolla tiistai-iltana on ainutlaatuinen tapahtuma koko maailman mittakaavassa. Kokkolassa kuullaan ensimmäistä kertaa saksalaisen säveltäjämestarin musiikkia esitettynä yhden haitarin ja baritonin voimin. Erityisen säväyksen esitykselle antaa Suomen ”virallisen saksalaisen” lennokas tarinointi säveltäjämestarin elämästä. Myös keskiviikkoiltana suuntana on konservatorion sali. Pariisin taivaan alla tunnelmoi Jorma Uotinen Jari Hakkaraisen, Petri Ikkelän ja Helena Plathanin kanssa.

Roman Schatzia kuullaan myös Kokkolan seudun opiston juhlasalissa aiemmin tiistaina. Luennon aiheena suomalainen kulttuurishokki. Perjantaina kaupunginkirjaston Hongell-Salissa FT Marko Tikka esittelee suomalaisen harmonikan historiakirjaa. Tikan teos on ensimmäinen laaja kooste harmonikan historiasta Suomessa.

Pietarsaari, Yle, Virta ja kuningas
Yhteistyössä on voimaa; torstai vierähtää Pietarsaaressa. Harmonikkaopiskelijat tunnelmoivat lounasaikaan Campus Allegrossa, Schauman-salin illan konsertti on Sielukasta sointia ja M.A. Nummisen & Pedro Hietasen räväyttävät torstaijazzit illankähmässä O´Learys pubissa. Perjantain yhteistyökumppanina on Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri. Ensi X Kolme -konsertissa orkesteria johtamaan saapuu kapellimestari Anna-Maria Helsing ja solistina harmonikallaan Niko Kumpuvaara.

Yle Radio 1 saapuu paikalle ja lähettää klo 19 alkavan konsertin suorana Kokkolasta! Vertainen iloitsee.

Päätösviikonloppuna nautitaan perinteisesti Guardia Nuevan Suuresta Viihdekonsertista. Tänä vuonna konsertin sielu on Olavi Virta, jonka syntymästä tulee helmikuussa 2015 kuluneeksi sata vuotta.

Konsertissa kuullaan ensimmäistä kertaa Guardia Nuevan esittämänä Olavi Virran rakastetuimpia kappaleita. Erikoisuutena mainittakoon Ticoticon Suomessa ennenkuulematon sovitus. Konsertissa Guardia Nuevan solisteina Satamakadun Seireenit Harmony Sisters -hengessä sekä ensimmäistä kertaa hallitseva tangokuningas Teemu Roivainen.

Koko viikon ohjelma: www.talviharmonikka.com, lisätiedot Raimo Vertainen 0505118387

Su 22.2. HaitariHiihto

Rastimaja klo 11.00-13.00

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä…kun sutjakkaat sävelet siivittävät luistoa. Rastimajan takan loimussa musiikki ja mehu lämmittävät.
Vapaa pääsy

La 21.2. Suuri Viihdekonsertti

Guardia Nueva
Snellman-Sali klo 15.00 ja19.00
Vingenkatu 18
Konserttikuvia

johtaa Raimo Vertainen
solisteina Teemu Roivainen, Satamakadun Seireenit ja Oona Airola

IMG_0379 NQ9cmtRqpGTze1F2tqW6i8lksWRiRvqgwlKBqNjVAYs

Olavi Virran syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta helmikuussa 2015 . Juhlistamme tätä merkkipaalua tuomalla viihdekonserteissa esiin hänen merkittävää tuotantoaan. Uunituore tangokuningas Teemu Roivainen tulkitsee intohimoisesti Virran klassikkotangoja vuosien varrelta.

Satamakadun Seireenit (Oona Airola, Laura Airola, Pauliina Savolainen) liitelevät kuulijoiden sydämiin laulamalla ikivihreitä Harmony Sisters-klassikkoja. Lisäksi maineikkaan Malandon tangomaailma kohtaa Ticoticon guardiamaisessa käsittelyssä.

Kaiken kruunaa viihde- ja tango-orkesteri Guardia Nueva täynnä pauhavaa voimaa ja herkkyyttä. Guardia Nueva täytyy kokea. Kapellimestarina ja juontajana Raimo Vertainen.

”Sulle salaisuuden kertoa mä voisin”- tule kuulolle…

S-EtuVisacmykKPOLiput 28 € / S-Etukortilla 25 €

 

 

 

UUTTA johdanto konserttiravintolassa:

Show&Dinner
yhteensä 52 € Klo 17-19. Tilaukset 16.2.2015 mennessä Lipputoimistosta tai Puh. 06-8229800

Talviharmonikka buffet

t-TAE8CU3eJEfmNP8E8vqgiuLWU7rBYNGzNqTlcEy-4,OjY4pplbK0gSlxxwJdj_D1RTFuH9jMMInWdJ5OSTRlA

La 21.2. Kallentori laulaa, tanssii ja soi

Kallentori klo 10.00-13.00p3240330 (2)

Kuvia

Seurassanne jälleen kerran Torikööri, laulaen ja soittaen kaikkien iloksi.
Mukana myös Kokkolanseudun harmonikkakerho, Kokkolan harmonikkaklubi, sekä Vasa Arbis Dragspelsgrupp med Bo Lund.

Yleisö on tervetullut mukaan laulamaan ja tanssiakin sopii. Seppo Soittila seremoniamestarina jutustelee, tarinoi ja lurauttelee sävelen jos toisenkin.

Vasa Arbis dragspelsgrupp on toiminut Vaasassa 20 vuotta Bo Lundin johdolla. Vasa arbis dragspelsgrupp on kurssi missä oppii soittamaan harmonikkaa. Kurssissa soittaa n 15 iloista harmonikansoittajaa. Ohjelmistossa löytyy monipuolista harmonikalle sopivaa pirteää musiikkia

Kokkolanseudun Harmonikkakerho vietti 40-vuotisjuhlaansa huhtikuussa 2014. Iloisen soittokaartin ohjelmisto muodostuu perinteisestä harmonikka- ja tanssimusiikista. Johtajana toimivan Juha Orjalan lisäksi orkesteri koostuu noin 20 aktiivisesta harmonikansoittajasta sekä rytmiryhmästä.

Kokkolan Harmonikkaklubi on perustettu vuonna 2006 ja toimii edelleen aktiivisesti keikkaillen ja soitellen perinteistä ja konstailematonta harmonikkamusiikkia, sovitettuna 2-4:lle harmonikalle. Syksyllä 2006 perustettua Kokkolan Harmonikkaklubia voi luonnehtia aktiiviseksi harmonikkaorkesteriksi. Esiintymisiä kertyy vuoden aikana peräti 70-80, erilaisista konserteista, tansseista ja yksityistilaisuuksista aina vanhustentalosoittoihin saakka.

Vapaa pääsy

03GUWn_WW2Pijbe8OEGCsQxsTv2ekMGeP6xGQLEhyB8

La 21.2. Harmonikkanäyttely

Snellman-salin edustalla klo 10.00-15.00
Vingenkatu 18

Lasse Pihlajamaan harmonikkojen myyntinäyttely

Vapaa pääsy

La 21.2. Rosson Talvikaraoke

Rosson kulma klo 16.00-19.00th12_la2

Kaupan ja kulttuurin päivä. Tule laulamaan omia suosikkisävelmiäsi karaoken tahdissa. Lapset ja nuoret myös tervetuloa. Musiikkiesityksiä.

Vapaa pääsy

 

 

La 21.2 La Riippa Group

LaRiippaCalle Night Club klo 23.00

Keskipohjalainen La Riippa Group on sekoitus jazz-blues-tango-folk rock -pohjaista musisointia ja laulua. Yhtyeen solistin säveltämä musiikki on dramaattisen monitahoista, täynnä tunteenpaloa ja rakkautta musiikkiin. Lisämausteena lauletaan välillä Alavetelin murteella.

 

 

Laulu Jessica Riippa
Viulu Johanna Lönngren
Piano Jonathan Streng
Harmonikka Julia Hansson
Rummut Valter Söderbacka
Basso Oskar SandinS-EtuVisacmykKPO

Liput 8 €, S-Etukortilla 6 €

 

 

 

La Riippa Group: Photography Sarah Ek

 

Pe20.2. Ensi X kolme

Konservatorio klo 19.00
Pitkänsillankatu  16

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
sirkcn22_qa2VSenrgMizavHKMwG_UXLPPYILYJfbSk

v9jKXGSKnUvLt7hEfycwN6tYhwO4O5hseKk5bonm8pg

 

 

Johtaa Anna-Maria Helsing
Solistina Niko Kumpuvaara, harmonikka

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin intensiiviset tulkinnat ovat lumonneet sekä soittajat että yleisön kerta toisensa jälkeen. Maineikkaan kamariorkesterin solistina ensi kertaa harmonikan monitaituri Niko Kumpuvaara.

Ensimmäinen on myös kapellimestari Anna-Maria Helsingille tulikaste orkesterin kanssa. Ja vielä kaiken päälle Kirmo Lintisen uuden konserton kantaesitys. Siis ensi kertaa kolme!

– Hindemith, Villa-Lobos, Lintinen, Skalkottas, Honegger –

Liput  23 €/ 18 €/ 10 €

  • Pääyhteistyökumppanit


    Opetus ja kulttuuriministeriö
  • Yhteistyökumppanit

    AlfaTV, Centria, City-Kokkola, Italian Kulttuuri-instituutti, Keski-Suomen Museo, Kokkolan Jymy, Kokkolan Latu, Lipputoimisto, Mediakeskus LIME, Pietarsaaren kaupunki, Suomi-Venäjä Seura, Taide Vionoja, Truba ry, Visit Kokkola
  • Tukijat

    Asunto Björndahl, Oy Autoliike Nystedt Bilaffär Oy, Canorama, Dahl Linjetrafik Ab, Drake Arts Center, Fazer Food Services, Firma FootPrint Harriet Jossfolk-Furu, Granö Oy, Halpa-Halli, Hotel Seurahuone, Hotel Kokkola, Hotelli Nukkumatti, Ab HUR Oy, Huusholli keittiöt, Ab A.Häggblom Oy, Keliber, KIP Service Oy, Kokko-Dent, Kokkolan LVIS-palvelu Oy, Kokkolan Matkatoimisto Oy, Kokkolan Satama, Konstsamfundet, Kukkakauppa Mari Havia, Kuljetusliike Lindgren Oy, MES- Musiikin edistämissäätiö, Modus Musiikki, Musiikki Järvenpää Oy, Musiikkiliike Kokkolan Laitevälitys Oy, Näkömestari Oy, Power Kokkola, Rauanheimo, Rosso, Sokos Hotel Kaarle, Stiftelsen Kulturfonden för Gamlakarlebynejden r.f., Svenska Kulturfonden.
  • Liput