To 21.2. Nuori suomalainen harmonikkaorkesteri

To 21.2. Konservatorio klo 19.00
Valokuvat

Nuori Suomalainen Harmonikkaorkesteri (”Finnish Youth Accordion Ensemble”, perustettu 2009) koostuu Suomen taitavimmista nuorista harmonikansoittajia. Valtaosa orkesterin jäsenistä on musiikin ammattiopiskelijoita. Tämä säkenöivän joukon yhteensaattaminen on ollut myös kansainvälisesti ajatellen uutta ja merkittävää. Orkesterin konsertit ovat saaneet innostuneen ja hämmästyneen vastaanoton.

Nuori Suomalainen Harmonikkaorkesteri konsertoi ympäri Suomea ja tekee pioneerityötä nykymusiikin ja korkeatasoisen konserttimusiikin harmonikkaorkesterina. Ohjelmistossa on erityylistä musiikkia eri vuosisadoilta sekä Veli Kujalan tilaussävellys ”Introduction & Passacaglia”, joka kantaesitettiin maaliskuussa 2011.

Orkesterin nuoren historian merkkipaaluihin kuuluu kansainvälisen ja arvostetun Pulan harmonikkaorkesterikilpailun voitto Kroatiassa 2011. Orkesteri herätti kansainvälisen yleisön laajan huomiota energisyydellään ja taiteellisesti tinkimättömällä työllään.

Kapellimestari: Janne Valkeajoki.

Soittajat:

Ilona Suomalainen, Petteri Waris, Minja Jantunen, Matti Pulkki, Anna Nordberg, Vilma Räikkönen, Juho Jäppinen, Sini Kuusela, Saara Pitkänen, Maija Hirvi, Jonna Appelberg, Henna Aaltonen, Mikko Malin, Juho Kanerva, Laura Haimelin, Tuomas Poutanen, Anna Leskelä.

Liput 10/5 €